Share

De 14de en laatste speeldag van de allereerste Belgische Super League vrouwenvoetbal werd over twee dagen gespreid met vrijdagavond al het duel tussen rode lantaarn OH Leuven en titelverdediger Standard en op zaterdagnamiddag terwijl Milaan-Sanremo werd gereden de andere drie duels met naast KSK Heist-Lierse en Ladies Genk-DVC Eva’s Tienen als topaffiche een play-offduel voor de echte play-offs tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht.

Voor aanvang van het duel KAA Gent Ladies-RSC Anderlecht moest een van de doelnetten even bijgewerkt worden. Foto - Paul Dijkmans

Voor aanvang van het duel KAA Gent Ladies-RSC Anderlecht moest een van de doelnetten even bijgewerkt worden. Foto – Paul Dijkmans

Het was naar deze wedstrijd dat ook de aandacht van bondscoach Ives Serneels en Kris Van Der Haegen, de bondscoach van de Belgische U19, tot bijna het einde van de wedstrijd uitging want in de kantine met zicht op het veld van Oostakker leek hun wielermicrobe plots toch even de bovenhand te halen. Ondertussen hadden ze wel al de minuut stilte ter ere van de oom van voorzitster Dominique Reyns (KAA Gent Ladies) gerespecteerd, vastgesteld dat het net van een van de doelen wat moest bijgewerkt worden en in de eerste helft ook de pogingen gezien van Pauline Crammer (met de vuisten gered door Nicky Evrard na 8 minuten) en van Amber Maximus (met de voet gered door Diede Lemey vooraleer Bieke Vandenbussche naast mikte, 10de minuut). Kort nadien trapte Laura De Neve een vrije trap in de handen van de Gentse doelvrouw die even voor de rust dan weer een vrije trap van Pauline Crammer over zag gaan.

Pauline Crammer van RSC Anderlecht hier in duel met Anouk Bonnarens van KAA Gent Ladies zorgde voor het winnende doelpunt voor vrouwelijk paars-wit in Oostakker! Foto - Paul Dijkmans

Pauline Crammer van RSC Anderlecht hier in duel met Anouk Bonnarens van KAA Gent Ladies zorgde voor het winnende doelpunt voor vrouwelijk paars-wit in Oostakker! Foto – Paul Dijkmans

Na de pauze met een nieuw gezicht langs beide kanten (Amber De Priester voor Marie Schepers en Henriette Awete voor Justine Blave) bleef het spel evenwichtig maar profiteerde Pauline Crammer plots van een terugspeelbal van Anouk Bonnarens waarbij Nicky Evrard de bal tegen de Franse spits trapte waarna die zo in doel ging (0-1, 51ste minuut). KAA Gent Ladies had nog de gelijkmaker kunnen maken toen Kassandra Missipo een perfect genomen hoekschop van dichtbij naast kopte (62ste minuut) maar de bezoekers hadden eveneens nog kunnen scoren toen Anaëlle Wiard een voorzet van Pauline Crammer tegen de lat kopte (88ste minuut). Helemaal in het slot ging Nicky Evrard nog mee op een vrije trap te nemen op de helft van RSC Anderlecht maar Diede Lemey toonde zich klemvast in haar strafschopgebied! RSC Anderlecht, dat al zeker was van de eindwinst in de reguliere competitie haalde dus nog wat extra puntjes in huis vooraleer de echte play-offs van start gaan.

Anaëlle Wiard ontsnapt op bezoek bij KAA Gent Ladies dat ook straks in de play-offs in de achtervolging moet op Standard, Lierse en RSC Anderlecht. Foto - Paul Dijkmans

Anaëlle Wiard ontsnapt op bezoek bij KAA Gent Ladies dat ook straks in de play-offs in de achtervolging moet op Standard, Lierse en RSC Anderlecht. Foto – Paul Dijkmans

Op bezoek bij KSK Heist kende Lierse, dat er recent ook de halve finale van de Beker van België won, weinig moeite om met ruime cijfers naar huis te gaan. Dankzij doelpunten op het kwartier van Jana Coryn (0-1, 15de minuut) en net voor het halfuur van Silke Demeyere (0-2, 28ste minuut) stond er bij de rust al een dubbele voorsprong op het bord. Na de pauze lukte Jana Coryn haar tweede doelpunt van de namiddag waardoor ze naast Sanne Schoenmakers en Aline Zeler op de gedeelde eerste plaats kwam van de topschutters in de reguliere competitie (0-3, 47ste minuut). Met goals van Tine De Caigny iets over halfweg de tweede helft (0-4, 68ste minuut) en nog eentje van de Nederlandse Jette van Vlerken vijf minuten voor tijd (0-5, 85ste minuut) werd het uiteindelijk nog een forfaitscore voor de bezoekers. KSK Heist had op dinsdag 15 maart 2016 tegen RSC Anderlecht alles gegeven en tegen Lierse bleek dit vier dagen later niet te herhalen maar in de play-offs tegen de degradatie zal KSK Heist flink van zich afbijten, dat staat nu al vast.

Jana Coryn lukte 2 goals voor Lierse op bezoek bij KSK Heist en is dus na de reguliere competitie co-topschutter in de Super League! Foto - Paul DIjkmans

Jana Coryn lukte 2 goals voor Lierse op bezoek bij KSK Heist en is dus na de reguliere competitie co-topschutter in de Super League! Foto – Paul DIjkmans

Ladies Genk begint aan die eindronde om niet uit de Super League te vallen op de hoogste plaats nadat het ook thuis tegen DVC Eva’s Tienen met het kleinste verschil won. Het enige doelpunt viel al in de eerste helft toen Hanne Merkelbach een hoekschop van Selina Gijsbrechts tegen de netten kopte. Het was meteen het allereerste doelpunt voor de spits van het beloftenteam waarvan in de toekomst nog wel meer verwacht mag worden (1-0).

Hanne Merkelbach, hier nog aan het werk met het beloftenteam van Ladies Genk, kopte voor het eerst raak in de Super League! Foto - (c) WE

Hanne Merkelbach, hier nog aan het werk met het beloftenteam van Ladies Genk, kopte voor het eerst raak in de Super League! Foto – (c) WE

Het duel van vrijdagavond tussen OH Leuven en Standard zal in de geschiedenisboeken blijven omdat het voor de grootste uitoverwinning van deze competitie zorgde en omdat er een paar mooie doelpunten werden gemaakt. Morgane Wijns lukte de tweede van het seizoen voor het team van trainer Niki De Cock terwijl nog geen minuut later Sanne Schoenmakers van bij de aftrap voor een van de doelpunten van het seizoen zorgde. Leuk gegeven was dat de thuisploeg ondanks de benarde positie in het klassement toch nog wat ongebruikelijke fans naar het stadion wist te lokken. Die extra vocale steun zal het jonge team van OH Leuven straks in de play-offs richting degradatie zeker kunnen gebruiken.

Aline Zeler lukte op OH Leuven eveneens een doelpunt waardoor ze na de reguliere competitie co-topschutter is met ploeggenote Sanne Schoenmakers en collega Red Flame Jana Coryn. Foto - Dirk Vuylsteke

Aline Zeler lukte op OH Leuven eveneens een doelpunt waardoor ze na de reguliere competitie co-topschutter is met ploeggenote Sanne Schoenmakers en collega Red Flame Jana Coryn. Foto – Dirk Vuylsteke

Melden we nog dat er in de 56 duels in de Super League 177 doelpunten vielen of een gemiddelde van 3,16 per wedstrijd en dat er in totaal voorlopig 11 keer rood getrokken werd in deze competitie. De play-offs zowel richting titel als richting degradatie na halvering van de punten gaan in principe op vrijdag 1 april 2016 (en dat is geen aprilgrap) van start.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 14de speeldag:
OH Leuven – Standard 1-9 (rust: 0-2);
Doelpunten: 10′ Davina Philtjens 0-1, 42′ Britt Vanhamel 0-2, 53′ Aline Zeler 0-3, 68′ Sanne Schoenmakers 0-4, 71′ Morgane Wijns 1-4, 72′ Sanne Schoenmakers 1-5, 80′ Sanne Schoenmakers 1-6, 83′ Davinia Vanmechelen 1-7, 85′ Sanne Schoenmakers 1-8, 89′ Julie Biesmans 1-9.

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 51′ Pauline Crammer 0-1.

KSK Heist – Lierse 0-5 (rust: 0-2);
Doelpunten: 15′ Jana Coryn 0-1, 28′ Silke Demeyere 0-2, 47′ Jana Coryn 0-3, 68′ Tine De Caigny 0-4, 85′ Jette van Vlerken 0-5.

Ladies Genk – DVC Eva’s Tienen 1-0 (rust: 1-0).
Doelpunt: Hanne Merkelbach 1-0.

Dit is de stand na de 14de speeldag in de Super League:
1. RSC Anderlecht 14-35 (29-4);
2. Lierse 14-31 (30-7);
3. Standard 14-29 (55-12);
4. KAA Gent Ladies 14-23 (23-16);
5. Ladies Genk 14-18 (17-21);
6. DVC Eva’s Tienen 14-12 (12-30);
7. KSK Heist 14-9 (8-27);
8. OH Leuven 14-3 (2-59).

Geplaatst voor de play-offs richting landstitel: RSC Anderlecht, Lierse, Standard en KAA Gent Ladies.
Verplicht tot het spelen van de play-offs tegen de degradatie: Ladies Genk, DVC Eva’s Tienen, KSK Heist en OH Leuven.

Topscorers:
14 goals:
Aline Zeler (Standard), Sanne Schoenmakers (Standard), Jana Coryn (Lierse);
10 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
8 goals:
Solange Carvalhas (RSC Anderlecht);
6 goals:
Stevie Malagrida (Ladies Genk), Pauline Crammer (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (Lierse);
5 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard), Julie Biesmans (Standard)
4 goals:
Cécile De Gernier (Standard), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen);
3 goals:
Kelly Paulus (Ladies Genk), Sara Yüceil (Standard), Karen Meeus (KSK Heist), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Selina Gijsbrechts (Ladies Genk), Charlotte Cranshoff (DVC Eva’s Tienen), Silke Demeyere (Lierse):
2 goals:
Maelis Henneuse (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Elke Meers (Ladies Genk), Stephanie Suenens (KSK Heist), Audrey Demoustier (Standard), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen), Davina Philtjens (Standard), Jette van Vlerken (Lierse).
1 goal:
Riete Loos (Ladies Genk), Bénédicte Rifflart (KSK Heist), Maud Coutereels (Standard), Hanne Van De Goor (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Anke Boogaerts (DVC Eva’s Tienen), Ellen Charlier (DVC Eva’s Tienen), Silke Leynen (Lierse), Esther Oversteyns (Ladies Genk), Nadine Hanssen (RSC Anderlecht), Yuna Appermont (Standard), Justine Blave (RSC Anderlecht), Kimberley Obasogie (OH Leuven), Sarah Wijnants (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Yenthe Kerckhofs (Lierse), Corina Luijckx (Lierse), Lien Mermans (Lierse), Ella Van Kerckhoven (RSC Anderlecht), Lynn Senaeve (KSK Heist), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies, Bieke Vandenbussche (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Britt Vanhamel (Standard), Morgane Wijns (OH Leuven), Hanne Merkelbach (Ladies Genk).
Owngoals:
Maren Sempels (DVC Eva’s Tienen voor RSC Anderlecht), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen voor Lierse), Ansje Bogaerts (OH Leuven voor KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht voor Standard), Bieke Vandenbussche (KAA Gent Ladies voor Standard).

Voor nog meer foto’s ga naar:
Fotopagina Paul Dijkmans
en:
Sportpix.be

Voor meer reacties op video rond de Super League ga naar:
Vrouwenteam TV
Lees ook nog:
Vrouwenteam.be

Share