Share

Op vrijdag 11 oktober 2019 gaat in Ecuador de 11de editie van de Copa Libertadores Feminina van start. Het tornooi is een soort van EK maar dan met clubs. Alle 32 wedstrijden worden in één en hetzelfde land gespeeld. In Ecuador is dat zelfs in één stad (Quito) waarbij de 16 ploegen eerst in een groepsfase met 3 wedstrijden richting 4 kwartfinales gaan om vervolgens met rechtstreekse uitschakeling tot de winnaar te komen. Een totaal ander opzet dus dan de de UEFA Women’s Champions League in Europa waar alle duels vanaf de zestiende finales met heen- en terugwedstrijden worden betwist.

Atlético Huila, na het winnen van de Copa Libertadores Feminina 2018! Foto – (c) Conmebol.com

Colombia, het land dat bij de vorige editie met Atlético Huila de winnaar leverde, is met 3 clubs aanwezig in de eindfase. Gastland Ecuador, Brazilië, Chili en Paraguay leveren elk 2 teams terwijl Argentinië, Bolivië, Peru, Uruguay en Venezuela met 1 team vertegenwoordigd zijn. De openingswedstrijd gaat op vrijdag 11 oktober 2019 om 17 uur lokale tijd in Quito (dat is precies om middernacht in België) van start tussen Atlético Huila en Peñarol uit Uruguay. De finale is op zondag 27 oktober in het Estadop Rodrigo Paz Delgado van Quito. In Ecuador waren er de voorbije dagen hevige straatprotesten na een verhoging van de brandstofprijzen maar de organisatoren en de politie verzekerden dat het tornooi gewoon kan doorgaan. 

Het logo van de 16 deelnemende teams. Foto – (c) Conmebol.com

Voor meer informatie kan U terecht via:

http://www.conmebol.com/es/libertadores-femenina-ecuador-2019

en via:

https://twitter.com/LibertadoresFEM

Lees ook nog via:

https://www.elcomercio.com/deportes/inicio-copa-libertadores-femenina-protestas.html

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share