Share

FCF Juvisy-Essonne, het team waar Belgian Red Flame en topscorer van de recente Algarve Cup Janice Cayman speelt, gaf een duidelijk signaal door vlak voor de training van dinsdag 22 maart 2016 met een Belgische vlag te poseren.

Er kwamen tal van blijken van medeleven voor de slachtoffers, hun families en België na de terreuraanslagen in Brussel van sporters en bekende personen wereldwijd. Ook het vrouwenvoetbal bleef niet achter met deze foto van het team dat momenteel vierde staat in de Franse D1 Féminine. Janice Cayman zelf zette volgende tekst bij de foto “I am not home for the moment but all that’s on my mind is home!! ❤ ??”

Daarnaast hebben tal van speelsters uit zowel de Super League of de andere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal op hun Facebookaccount de Belgische vlag gedeeld zoals bijvoorbeeld de Française Pauline Crammer en de Portugese Solange Carvalhas van RSC Anderlecht, de leider in de Super League op dit ogenblik. De huidige topschutster van vrouwelijk paars-wit kreeg zelfs een artikel in de Portugese sportkrant Record.

Ook de Franse internationals Laure Boulleau en Marie-Laure Delie, speelsters bij PSG dat vanavond in de UEFA Women’s Champions League tegen FC Barcelona uitkomt, gaven blijken van medeleven: “Mes pensées vont à la Belgique ? ? ‪#‎Bruxelles‬ ‪#‎Peace‬ ‪#‎NousSommesTousUnis‬”

12063852_1022698141101207_8072771662008139228_n

Opmerkelijk was ook het schrijven van Tine Schryvers, die op de Algarve Cup 2016 debuteerde bij de Belgian Red Flames en daar ook haar eerste doelpunt lukte. Vanuit Noorwegen schreef ze in het Engels volgende boodschap: “On days like these, I dislike the fact that I am miles away from my family, friends and my home country Belgium. I am extremely proud that I couldve represent my country by playing football in Portugal 2weeks ago .This proudness is now turning in sadness because the country we defend on the field has been taken to its knees. I am praying today for everyone who has lost family, who is waiting in fear in the hospitals and see their loved ones in pain. I Also want to pray for the people who feel the same sadness that my heart is experiencing right now, because my home and loved ones are put in danger. Let us all come closer and make sure we drop the small/ridiculous things, we have a country to protect and it starts with the believe in eachother . ‪#‎prayforbelgium‬ “

Tenslotte nog melden dat de Belgian Red Flames U17 op deze woensdag 23 maart 2016 samenkomen op Den Dreef in Leuven om vervolgens deze avond vanuit de luchthaven Charles De Gaulle in Parijs naar Servië te vertrekken voor de Eliteronde. Het programma krijgt met instemming van de UEFA een lichte wijziging want de eerste twee speeldagen zullen nu normaal gezien op vrijdag 25 en zondag 27 maart 2016 gespeeld worden. De laatste speeldag blijft voorlopig op dinsdag 29 maart 2016 staan maar wie weet komt daar ook nog een verandering in.

Lees het artikel van Record rond Solange Carvalhas van RSC Anderlecht:
Website Record

Share