Share

Om veiligheidsredenen werd beslist om België – Portugal niet te laten plaatsvinden. De KBVB volgde daarmee de vraag van de stad Brussel. De wedstrijd, voorzien op dinsdag 29 maart 2016 in het Koning Boudewijnstadion, gaat dus niet door. Supporters die een ticket hadden voor deze wedstrijd krijgen hun ticket terugbetaald.

Inmiddels werd wel beslist om dat oefenduel om te draaien. Cristiano Ronaldo zal dus met Portugal aantreden tegen België in het Estadio Dr. Magelhaes Pessoa in Leiria op dinsdag 29 maart 2016 om 19u45 lokale tijd (20u45 bij ons en rechtstreeks te zien op Sporza). KRC Genk speelde er ooit onder leiding van ex-bondscoach René Vandereycken een terugwedstrijd in de Intertotobeker tegen Uniao de Leiria. Na een 0-0 in het toen nog Fenixstadion van Genk verloor de Limburgse fusieclub daar op woensdag 4 augustus 2004 met 2-0.

Cristiano Ronaldo, hier met Real Madrid tijdens de finale van de UEFA Champions League, in het Estadio da Luz van Lissabon, speelt met Portugal in Leiria tegen de Rode Duivels. Foto - David Catry

Cristiano Ronaldo, hier met Real Madrid tijdens de finale van de UEFA Champions League, in het Estadio da Luz van Lissabon, speelt met Portugal in Leiria tegen de Rode Duivels. Foto – David Catry

Nu we het toch over België en Portugal hebben geven we ook nog even het artikel mee uit de Portugese sportkrant Record waarin Portugees international Solange Carvalhas, die momenteel topschutster is bij RSC Anderlecht in de Super League en sinds de zomer van 2014 in België woont, door collega Paulo Quental gevraagd werd hoe zij de aanslagen in België ervaren heeft.

Wij geven U hieronder even een vertaling van wat ze precies zei: “Het is geen gemakkelijke situatie waarin we nu leven. Het land viel stil en de trainingen van onze club werden geannulleerd. Er heerst nu uiteraard een klimaat van angst en van wantrouwen tegenover het Arabische volk en de moslimgemeenschap. Er is ook een gevoel van onmacht. We willen niet stoppen met ons leven maar we worden min of meer gedwongen. Toen ik even op straat ging zag ik de vrees in de ogen van de mensen.”

Solange Carvalhas op training met Portugal. Foto - (c) MamPict

Solange Carvalhas op training met Portugal. Foto – (c) MamPict

De Super League ligt dit weekend wel stil omwille van Pasen maar Solange Carvalhas zelf wil zo snel mogelijk opnieuw de trainingen hervatten. “Ik heb angst maar ik ben niet bang om verder te leven. Ik ga ook mijn leven verder blijven zetten zoals ik dat tot op heden heb gedaan. Op sportief vlak gaan wij met de club ons best doen om zowel de titel als de beker te veroveren. Zover is het nog niet maar als dat lukt zou het zowel op collectief als op individueel vlak een bijzonder geslaagd seizoen zijn.”

Lees rond de afgelasting van de oefeninterland België – Portugal:
Website KBVB

Lees over Portugal – België in Leiria:
Website FPF

Bekijk ook de video van Portugees international Carole Costa:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over het medeleven in het vrouwenvoetbal na de terreuraanslagen in Brussel:
Vrouwenteam.be

Share