Share

Het Engelse vrouwenvoetbal mag op zaterdag 9 november 2019 een nieuw record inschrijven in de nationale geschiedenisboeken. De oefenwedstrijd die op die dag gespeeld wordt tussen Engeland en Duitsland is immers uitverkocht.

Engeland vlak voor de halve finale tegen de VS op het WK 2019 in het Franse Lyon. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De mindere resultaten van de voorbije weken (o.a. verlies in Noorwegen en thuis tegen Brazilië 1-2) hebben voorlopig geen effect op de toeschouwersaantallen van de Lionesses, het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam dat op het voorbije WK onder leiding van Phil Neville slechts op de 4de plaats eindigde. Meer dan drie weken voor de aftrap van het oefenduel tegen Duitsland, dat in Frankrijk niet verder kwam dan de kwartfinales (daarin werd in Rennes verloren tegen Zweden) mag het al pronken met het bordje ‘uitverkocht’. De 90.000 tickets hebben een koper gevonden en dus zal er in principe voor een vol huis gespeeld worden.

Het Duitse nationale vrouwenvoetbalteam speelde tijdens het WK ook in Valenciennes. Hier de basiself die daar begonnen tegen Spanje! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het record voor een thuiswedstrijd van het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam staat voorlopig op 45.619 toeschouwers die op 23 november 2014 kwamen opdagen voor ook al een oefenwedstrijd tegen Duitsland die met 0-3 verloren werd. Tijdens de Olympische Spelen Londen 2012 waren er 70.584 toeschouwers aanwezig voor het duel tussen Team GB (Groot-Britannië) tegen Brazilië (1-0 gewonnen door Team GB).

Bekijk de samenvatting van Engeland – Duitsland in november 2014 met dank aan BBC / The FA:

Eerder deze maand op zaterdag 5 oktober 2019 kwamen er 29.238 toeschouwers opdagen in het Riverside Stadium van Middlesbrough voor de oefenwedstrijd tegen Brazilië (1-2-verlies) wat een nieuw record was voor de Lionesses voor een wedstrijd die niet op Wembley werd gespeeld.

Bekijk beelden van dit duel dankzij BBC / The FA:

 

Het officiële wereldrecord voor een vrouwenvoetbalwedstrijd is op dit ogenblik nog altijd de WK-finale van 1999 in het Rose Bowl Stadium van Pasadena (Californië) tussen de Verenigde Staten en China die na verlengingen op 0-0 eindigde en waarna Brandi Chastain de beslissende strafschop lukte voor de VS (5-4).

Bekijk met dank aan FIFA TV de beslissende strafschop in de WK-finale van 1999 tot op heden nog altijd de wedstrijd waar het meest aantal toeschouwers naar kwamen kijken:

 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Geen paniek voor wie niet op Wembley aanwezig kan zijn. De wedstrijd die om 17u30 lokale tijd zal gespeeld worden (18u30 bij ons) zal eveneens rechtstreeks te bekijken zijn op BBC!
Share