In de eerste week van oktober 2019 was de focus vooral gericht op de wedstrijd van de Belgian Red Flames in Cluj-Napoca tegen Roemenië. Op dezelfde dag wonnen de Belgian Red Flames U19 hun derde wedstrijd in de eerste EK-kwalificatieronde op weg naar het EK in Georgië tegen Zweden. Een prestigieuze overwinning dankzij een doelpunt van Talitha De Groote van Club Brugge.

Talitha De Groote, die dit seizoen met Club Brugge kennismaakt met de Super League, lukte in Bosnië-Herzegovina het winnende doelpunt tegen Zweden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op de dag dat de Belgian Red Flames U17 aan hun EK-kwalificatieronde begonnen in en tegen Bosnië-Herzegovina richting Zweden blikken we nog even terug op de prestaties van de Belgian Red Flames U19 in datzelfde land.

U kan de volledige wedstrijd België – Zweden (1-0) herbekijken dankzij het voetbalkanaal Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine:

U kan ook nog België – Armenië (17-0) volledig herbekijken dankzij het voetbalkanaal Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine:

En ook het duel tussen Bosnië-Herzegovina en België (1-3) van 2 oktober 2019 is volledig te herbekijken via het voetbalkanaal Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine:

Ondertussen geven we U ook de uitslagen mee van de eerste dag van de eerste kwalificatieronde op weg naar het EK van volgend jaar in Zweden.

Imani Prez van KAA Gent Ladies opende de score voor de Belgian Red Flames U17 tegen Bosnië-Herzegovina! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bosnië-Herzegovina – België eindigde op 2-2. Imani Prez (KAA Gent Ladies) bracht België in het derde kwartier op voorsprong na een assist van Hannah Eurlings (0-1, 37ste minuut) maar in de tweede helft sloeg de thuisploeg terug met doelpunten van Sydney Grace Japic (1-1, 73ste minuut) en Marija Ana Milinkovic (2-1, 77ste minuut). Luna Vanzeir (OH Leuven), de zus van Dante die voor KV Mechelen uitkomt, maakte op aangeven van Hannah Eurlings in de slotminuut nog gelijk (2-2, 90ste minuut) zodat beide teams met een punt het veld verlieten.

Luna Vanzeir, hier recent aan de bal met het beloftenteam van OH Leuven, lukte een late gelijkmaker voor de Belgian Red Flames U17 in en tegen Bosnië-Herzegovina! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het andere duel in groep 1 won Engeland met 2-0 tegen Kroatië door een owngoal van Tana Verbanec (1-0, 39ste minuut) en een tweede Engelse goal van Lucy O’Brien (2-0, 87ste minuut). Op donderdag 24 oktober 2019 spelen de Belgian Red Flames U17 hun tweede duel tegen Kroatië. Op zondag 27 oktober 2019 is Engeland de tegenstander.