Het Belgische vrouwenvoetbal is meer dan de Belgian Red Flames, de Super League en de nationale reeksen. Er wordt ook elk weekend provinciaal vrouwenvoetbal gespeeld en dat zorgt vaak voor heel wat spektakel. Terwijl in de 1ste Amateurklasse bij de mannen Winkel Sport voor eigen publiek mocht voetballen tegen RWDM, in 1975 nog de Belgische landskampioen, was er even verderop ook een duel in de 3de provinciale West-Vlaanderen bij de vrouwen tussen KSV Rumbeke Dames, dat aan het seizoen begonnen was onder leiding van Carlo Lanssens met een 21 op 21, en FC Gullegem, dat na 7 wedstrijden met Annelien Pype als coach 9 punten had veroverd.

U kan een samenvatting van KSV Rumbeke Dames – FC Gullegem bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KSV Rumbeke Dames won met 8-2 tegen FC Gullegem nadat het bij de rust nog 2-2 stond. In de eerste helft liep de thuisploeg dankzij doelpunten van  Lindsay Verschaeve (18de minuut) en Shana Bettens (19de minuut) eerst tot 2-0 uit maar de bezoekers sloegen terug dankzij een dubbel van Heleen Cailliau (2-1 op strafschop, 38ste minuut en 2-2 in de toegevoegde tijd van de eerste helft 45ste + 2′ minuut). Na de pauze was er echter geen houden meer aan de leidersploeg die het verschil maakte met nog een half dozijn doelpunten in de tweede helft. Axelle Deschodt zorgde al vroeg voor de (3-2, 48ste minuut), Na het uur dikte 61′ Shana Bettens met een dubbel (4-2, 61ste en 5-2, 66ste minuut) verder aan. Axelle Deschodt zorgde voor de 6-2 in de 72ste minuut, Lindsday Verschaeve voor de 7-2 in de 81ste minuut terwijl Emily Geldhof in de 90ste minuut de 8-2-eindcijfers op het scorebord zette.