Share

Nadat ex-Rode Duivel Guillaume Gillet met Racing Club de Lens de leiding nam in de Franse Ligue 2 door met het kleinste verschil de topaffiche tegen Lorient te winnen werd er in het Stade Bollaert-Delelis plaats geruimd voor een allereerste competitiewedstrijd uit het Franse vrouwenvoetbal. In de D2 Féminine mocht Arras FCF, dat vanaf volgend seizoen onder de clubnaam van les Sang et Or zal spelen, het in de truitjes van hun nieuwe club opnemen tegen Lille OSC.

U kan een samenvatting van deze derby bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Lille OSC won dus de derby op bezoek bij Arras FCF met 1-2 dankzij doelpunten van Silke Demeyere (0-1, 22ste minuut), de na 57 minuten ingevallen Fany Proniez (1-1, 62ste minuut) en Julie Dufour (1-2, 63ste minuut). Silke Demeyere trof na 76 minuten wedstrijd ook nog de lat voor le LOSC terwijl Loreen Herbet van Arras twee minuten later tot ieders verbazing werd uitgesloten na een discussie met scheidsrechter Laurenne Gueroult.

Silke Demeyere scoorde voor Lille OSC in het Stade Bollaert-Delelis haar tweede competitiedoelpunt van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Door de winst klom Silke Demeyere, die overigens pas voor de eerste keer in het Stade Bollaert-Delelis kwam, met Lille OSC naar de 3de plaats in het klassement van groep B want Nancy verloor thuis tegen Yzeure met 0-2) met nu 17 punten uit 8 wedstrijden. Het heeft 7 punten achterstand op het leidersduo Saint-Etienne en Le Havre, de twee volgende tegenstanders van Lille OSC in de competitie respectievelijk op zondag 17 november 2019 en zondag 1 december 2019. Arras FCF staat voorlopig op de 7de plaats in een competitie met 12 teams samen met Nice. Beide teams tellen 7 punten. Arras FCF gaat op de volgende speeldag op bezoek bij Le Havre terwijl het op 1 december 2019 thuis mag spelen tegen OGC Nice.

Luister naar Aurore Paprzycki (Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Fany Proniez (Arras FCF) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Silke Demeyere (Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Pauline Crammer (Arras FCF) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Arras-Lille via:

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-11-02-Arras-FCF-Lille-OSC/G0000xdpn1jDzoBc/C0000z4y62cZKwzw

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Het was de tweede vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in het Stade Bollaert-Delelis waar er zowel op het EK 1984 en 2016 en het WK 1998 bij de mannen wedstrijden plaatsvonden. Op woensdag 24 augustus 2011 werd er voor het eerst vrouwenvoetbal gespeeld in dat stadion toen Frankrijk een vriendschappelijk duel won tegen Polen met 2-0 dankzij goals van Elodie Thomis (1-0, 1ste minuut) en Elise Bussaglia (2-0, 35ste minuut). Stéphanie Frappart was destijds de scheidsrechter voor deze oefeninterland.

Share