Share

De Belgian Red Flames spelen op vrijdag 8 november 2019 hun derde duel in de EK-kwalificatie richting Engeland 2021. Van het duel in Zaprešić wordt niets anders verwacht dan de volle buit. U zal het duel ook opnieuw rechtstreeks kunnen bekijken op televisie via Q2 en Club RTL.

Zaprešić is de stad in de buurt van Zagreb en dicht bij de Sloveense grens waar de Belgian Red Flames op vrijdag 8 november 2019 in actie zullen komen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Belgian Red Flames zijn in elk geval goed aangekomen in Kroatië waar ze de dag voor de wedstrijd op het veld van NK Inter Zaprešić, een club die op het hoogste niveau bij de mannen speelt, niet alleen trainden maar ook eventjes plaats maakten om Rode Neuzen Dag, dat dit jaar voor de vierde keer georganiseerd wordt door VTM, QMusic en Belfius, in de kijker te zetten. Samen met geheel Vlaanderen wordt daarbij geld ingezameld voor projectien die jongeren mentaal sterker maken.

Belgian Red Flames Laura De Neve, Tine De Caigny en Diede Lemey hebben voor Rode Neuzen Dag even een andere look! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor de aftrap van Kroatië – België om 18 uur gegeven wordt in Zapresic door de Zweedse scheidsrechter Tess Olofsson spelen Roemenië en Litouwen een uur eerder al in dezelfde groep H tegen mekaar op het Roemeense Voetbalcentrum FRF in Mogosoaia. Daar is de scheidsrechter van dienst Petra Pavlikova uit Slovakije.

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond de training van de Belgian Red Flames een dag voor het EK-kwalificatieduel tegen Kroatië via:

https://sportpix.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat de Belgian Red Flames U19 in hun tweede oefenwedstrijd tegen Frankrijk U19 in Clairefontaine met 2-2 gelijk speelden. De Belgische doelpunten waren van Esther Buabadi (0-1, 6de minuut) en Jarne Teulings (2-2, 86ste minuut). Tussendoor lukte Leila Peneau van Nantes twee strafschoppen (1-1, 66ste en 2-1, 71ste minuut). Op dinsdag 5 november 2019 hadden de Belgian Red Flames U19 het eerste oefenduel met 1-2 gewonnen na doelpunten van Thelma Eninger (1-0, 25ste minuut), Karlijn Knapen (1-1, 51ste minuut) en Esther Buabadi (1-2, 66ste minuut).

Share