Op zaterdag 9 november 2019 stond er een topaffiche op het programma in de tweede klasse B. KVC Westerlo Ladies, dat sinds dit seizoen voor het eerst in de nationale reeksen uitkomt, ontving RFC de Liège, de leider in deze reeks.

KVC Westerlo Ladies speelt sinds dit seizoen in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal namelijk in de tweede klasse B! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KVC Westerlo Ladies stond vooraf onder leiding van Raymond Loose vierde in de stand met 12 op 18. De bezoekers uit Luik hadden vooraf onder leiding van ex-profvoetballer Raphaël Quaranta een 16 op 18 neergezet.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RFC de Liège won dus de topaffiche in de schaduw van ‘t Kuipje tegen KVC Westerlo Ladies met maar liefst 1-7. Bij de rust stond het 0-2 na een knap schot in de hoek van captain Sophie Gaillard (0-1, 34ste minuut) en een goal van Marine Nihart die ook door Gianduja Vandeuren niet meer uit het doel kon gehouden worden (0-2, 41ste minuut). Na de rust lukte Sophie Gaillard met haar tweede van de namiddag bijna onmiddellijk het derde Luikse doelpunt (0-3, 47ste minuut) gevolgd door de technisch vaardige Inès Lahmidi die er weinige ogenblikken later 0-4 van maakte (49ste minuut). Nog voor het uur liep ‘Red Marine’ RFC de Liège verder uit met goals van Stephanie Gaillard, de zus van Sophie (0-5, 56ste minuut) en opnieuw Inès Lahmidi die dit keer door de thuisverdediging slalomde (0-6, 59ste minuut). De ingevallen Tori Nicolaije maakte er met een knappe goal 0-7 van (69ste minuut) vooraleer Larissa Van Gils de eer voor KVC Westerlo Ladies kon redden (1-7, 72ste minuut). De thuisploeg, die na de wedstrijd van de opdoffer moest bekomen, eindigde de wedstrijd nog met tien nadat scheidsrechter Mathias Verreckt de rode kaart gaf aan de ingevallen Marthe Vandyck omwille van natrappen!

RFC de Liège mag het volgende week thuis opnemen tegen Sibret! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KVC Westerlo Ladies, dat in de stand terugvalt naar de 7de plaats, speelt op de volgende speeldag op zaterdag 16 november 2019 om 14 uur opnieuw thuis. RUS Loyers, 9de in de stand met 7 punten, komt dan op bezoek. Voor de ongeslagen leider RFC de Liège staat er het komende weekeinde eveneens een thuiswedstrijd op het programma want dan ontvangt het Sibret, dat inmiddels naar de tweede plaats is opgerukt met nu 15 punten uit 8 wedstrijden. De aftrap aan de Rue de la Tonne 80 in Luik is om 15 uur.