Share

Op zaterdag 16 november 2019 kon je op Neptunus aan de Botestraat in Wondelgem terecht voor twee kwartfinales in de Beker van België bij de vrouwen. Eerst was er het duel tussen bekerhouder KAA Gent Ladies en de leider in de eerste klasse SC Eendracht Aalst dat in de competitie nog altijd het maximum van de punten had.

U kan een samenvatting van KAA Gent Ladies – SC Eendracht Aalst bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Bekerhouder KAA Gent Ladies nam dus vlot afstand van SC Eendracht Aalst dankzij doelpunten van Elena Dhont (1-0, 6de minuut), Nicky Van Den Abbeele (2-0, 10de minuut) en Jassina Blom op strafschop (3-0, 26ste minuut) vooraleer Nicky Van Den Abbeele met een tweede gele kaart en dus rood uit het veld gestuurd werd (41ste mnuut). Het deerde KAA Gent Ladies niet want onmiddellijk daarna zorgde Elena Dhont voor het vierde doelpunt van de vrouwelijke Buffalo’s (43ste minuut) waardoor het bij de rust 4-0 stond. Na de rust liep de score verder op dankzij Elena Dhont (5-0, 48ste minuut) en Jassina Blom (6-0, 84ste minuut).

Belgian Red Flame Elena Dhont trof 3 keer raak voor de vrouwelijke Buffalo’s tegen SC Eendracht Aalst! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het bekeravontuur van SC Eendracht Aalst zit er dus op voor dit seizoen. KAA Gent Ladies staat in de halve finale waar het een heruitgave krijgt van de bekerfinale van vorig seizoen tegen Royal Standard de Liège. Aangezien het bekersucces van het team van voorzitster Dominique Reyns in 2017 en 2019 niet resulteerde in Europees voetbal zou dit dan niet eens de gelegenheid kunnen zijn om de vrouwelijke Buffalo’s eind januari 2020 voor een ruim gevulde Ghelamco Arena te laten spelen? 

Luister naar Jana Van Der Biest (SC Eendracht Aalst) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Luister naar Elena Dhont (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marie Minnaert (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond deze wedstrijd:

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-11-16-AA-Gent-Ladies-Eendracht-Aalst/G0000LWdSRxKch8E/C0000z4y62cZKwzw

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share