Share

De Amerikaanse Megan Rapinoe heeft op maandag 2 december 2019 in het Théâtre du Châtelet in Parijs de tweede editie van de Women’s Ballon d’Or van France Football gewonnen. Lionel Messi won dan weer de 64ste editie bij de mannen en met zijn 6 Gouden Ballen komt hij op gelijke hoogte met de Braziliaanse Marta, die tot op heden 6 keer uitgeroepen werd tot beste speelster ter wereld.

Foto – (c) France Football / Women’s Ballon d’Or

 

Megan Rapinoe was de uitgesproken favoriete bij de vrouwen en het was dan ook geen verrassing dat na haar succesvolle WK van 2019 haar naam op de erelijst werd bijgeschreven. Ze won eerder dit jaar ook al The Best FIFA-trofee. De Engelse Lucy Bronze werd tweede, Alex Morgan derde, Ada Hegerberg, de winnares van vorig jaar  eindigde vierde en Oranje Leeuwin en vlot scorende spits van Arsenal Vivianne Miedema kwam op de vijfde plaats in de eindstand terecht. Megan Rapinoe was zelf niet aanwezig bij de uitreiking van de tweede Women’s Ballon d’Or!

Foto – (c) France Football / Ballon d’Or

Bij de mannen won Lionel Messi van FC Barcelona zijn zesde Gouden Bal voor Virgil Van Dijk, de verdediger van Liverpool die het voorbije jaar de UEFA Champions League won en voor de Portugees Cristiano Ronaldo (Juventus). Senegalees Sadio Mané (Liverpool) werd vierde terwijl Egyptenaar Mohamed Salah (ook al van Liverpool) op de vijfde plaats terechtkwam. Rode Duivel Eden Hazard (Chelsea en Real Madrid) werd 13de, Kevin De Bruyne van Manchester City 14de.

Nog meegeven dat de Nederlandse international Matthijs de Ligt, 15de in de eindstand van de Ballon d’Or, uitgeroepen werd tot talent van het jaar. De speler die in de zomer de overstap maakte van Ajax naar Juventus ontving uit handen van de allereerste winnaar Kylian Mbappé (de speler van PSG werd 6de in de eindstand van deze editie van de Ballon d’Or) de trofee Raymond Kopa.

De Braziliaan Alisson Becker, die het voorbije seizoen de UEFA Champions League won met Liverpool en de Copa América met Brazilië mocht dan weer als beste doelman van het jaar de allereerste trofee Lev Yachine in ontvangst nemen.

Lees nog meer over de Ballon d’Or van 2019 via:

https://www.francefootball.fr/ballon-d-or/

Lees nog meer over de eerste editie van de Women’s Ballon d’Or via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=43350

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Hieronder kan U de eindstand van de tweede editie van de Women’s Ballon d’Or bekijken:

1. Megan Rapinoe (Verenigde Staten / Seattle Reign FC) 230 punten;

2. Lucy Bronze (Engeland / Lyon) 94 punten;

3. Alex Morgan (Verenigde Staten / Orlando Pride) 68 punten;

4. Ada Hegerberg (Noorwegen / Lyon) 67 punten;

5. Vivianne Miedema (Nederland / Arsenal) 38 punten;

Vivianne Miedema zorgde tegen Bristol CIty Ladies op zondag 1 december 2019 voor 6 doelpunten en 4 assists. Ze eindigde bij haar eerste nominatie op de vijfde plaats in de Women’s Ballon d’Or van France Football! Foto – (c) MaMPict/KV

6. Wendie Renard (Frankrijk / Lyon)  32 punten;

7. Sam Kerr (Australië / Red Stars Chicago) 27 punten;

8. Rose Lavelle (Verenigde Staten / Washington Spirit) 19 punten;

9. Ellen White (Engeland / Birmingham City / Manchester City) 18 punten;

10.Dzsenifer Marozsan (Duitsland / Lyon) 16 punten;

11.Amandine Henry (Frankrijk / Lyon) en Sari van Veenendaal (Nederland / Arsenal / Atlético Madrid) 13 punten;

13.Tobin Heath (Portland Thorns) 11 punten;

14.Pernille Harder (Denemarken / VfL Wolfsburg) en Lieke Martens (Nederland / FC Barcelona) 10 punten;

16.Kosovare Asllani (Zweden /Linköpings FC / CD Tacon), Nilla Fischer (Zweden / VfL Wolfsburg / Linköpings FC) en Marta (Brazilië / Orlando Pride) 6 punten;

19.Sofia Jakobsson (Zweden / Montpellier / CD Tacon) 4 punten;

20.Sarah Bouhaddi (Frankrijk / Lyon) 0 punten.

 

Share