Share

Het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond UEFA heeft op woensdag 4 december 2019 in Nyon enkele ook voor het internationale vrouwenvoetbal belangrijke beslissingen genomen.

De voorrondes van de UWCL zoals we die de voorbije jaren kenden met o.a. LSK Kvinner (hier met Emilie Woldvik) – RSC Anderlecht (hier met Sarah Wijnants) dit seizoen krijgen vanaf 2021/22 een ander formaat! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zo werd er beslist om vanaf het seizoen 2021/22 het systeem van de voorrondes in de UEFA Women’s Champions League te veranderen, de huidige eerste ronde af te schaffen en de achtste finales te vervangen door een groepsfase. In die groepsfase zullen de 16 teams ingedeeld worden in 4 groepen van 4 teams en zij gaan in de periode oktober, november, december een volledige competitie spelen (3x thuis en 3x uit). De nummers 1 en 2 van die 4 groepen gaan verder in de kwartfinales die dan weer net zoals dat nu nog het geval is met rechtstreekse uitschakeling zullen worden gespeeld. Ook het vervolg met halve finales heen- en terug en een finale op een neutraal veld blijven ongewijzigd.

De bedoeling van het hele opzet is uiteraard dat de belangrijkste clubcompetitie in het vrouwenvoetbal, de UEFA Women’s Champions League, nog meer exposure kan krijgen en dat er meer strijd komt in die competitie. Verder wil de UEFA een volledige televisiecoverage vanaf de groepsfase zoals dat nu bij de mannen het geval is.  

U kan de nieuwe formule verder bekijken en beluisteren op de website van de UEFA:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/news/0258-0e222dadd45e-11c2e2ca042a-1000–group-stage-how-the-new-format-will-work/?iv=true

Foto – (c) UEFA.com

Nog op deze woensdag 4 december 2019 werd de kalender voor de eindronde van het EK Vrouwenvoetbal 2021 in Engeland goedgekeurd. Het tornooi zal gespeeld worden tussen woensdag 7 juli 2021, de dag van de openingswedstrijd met gastland Engeland, tot en met de finale op Wembley die op zondag 1 augustus 2021 (wie weet met de Belgian Red Flames?) op het programma staat.

Lees meer daarover via:

https://www.uefa.com/insideuefa/news/newsid=2635809.html?fbclid=IwAR2UxrwwIKDSauKYw4_3Yy9WuZ4xHgcaE4fAXLv96Dv7hzhuvfgam5NSAPQ

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share