Share

Het is Sinterklaas, het ideale moment om kinderen en ook vele voetballiefhebbers een leuk cadeau te bezorgen zoals het stickeralbum van Panini. De 48ste editie omvat dit jaar immers ook prentjes van de zes clubs uit de Super League van het Belgische vrouwenvoetbal.

De Paninicollectie ‘Football van 2007’ met voor het eerst stickers van het Belgische vrouwenvoetbal. Foto – (c) MaMPict / Panini

Neen, het is niet de eerste keer dat het Belgische vrouwenvoetbal aan bod komt bij Panini. Dat gebeurde voor het eerst bij de editie van 2007 toen de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal in beeld werd gebracht. Ook nadien was er nog even aandacht voor de in ons land voetballende vrouwen. De laatste keer dat de topreeks van het Belgisch vrouwenvoetbal aan bod kwam in het Panini-album was echter in 2011, net na het succesvolle album rond het WK Vrouwenvoetbal in Duitsland.

 

Football 2011 toen ook met Belgisch vrouwenvoetbal. Foto – (c) MaMPict / Panini

Het album van het seizoen 2019-2020 (de allereerste werd uitgebracht in het seizoen 1972-73) omvat 572 stickers die over 52 pagina’s te vinden zijn. U krijgt er de spelers en trainers van de 16 clubs van de Jupiler Pro League 1A voorgeschoteld evenals alle betrokkenen uit de Proximus League 1B samen met de logo’s en een ploegfoto van al die teams. Nieuw dit jaar is dat de Pro League nu plots ook het vrouwenvoetbal ontdekte want dit keer mogen ook de 6 deelnemers aan de Super League in het boek figureren met naast de speelsters (17 per team) ook de trainer van die ploegen in beeld. Wel jammer dat de informatie rond het vrouwenvoetbalteam van Standard (het aantal verworven landstitels) fout is.

Het allereerste album van Panini rond het Belgische voetbal kwam uit voor het seizoen 1972-73! Foto – (c) MaMPict / Panini

Voor de 50ste verjaardag van Panini (het eerste album was die rond het WK Voetbal 1970 bij de mannen in Mexico) werd er ook aandacht besteed aan 50 spelers die het Belgische voetbal gekleurd hebben. Er is een dubbele pagina voorzien voor de Rode Duivels en ook de Gouden Schoen krijgt opnieuw aandacht. Zo zullen er nog 8 stickers ter beschikking komen na het Gala van de Gouden Schoen iets over halfweg januari 2020.

Het Panini-album is beschikbaar bij uw dagbladhandelaar, maar ook in de supermarkt en online, voor de prijs van 2,90 euro. Een stickerpakket zelf kost 0,80 euro.

Lees ook nog over het Belgische vrouwenvoetbal bij Panini:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=50666

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share