Share

Het vrouwenteam van Lyon, tweevoudig winnaar van de UEFA Women’s Champions League in 2011 en 2012, zorgde op woensdag 23 maart 2016 voor de uitschieter in de kwartfinales van deze editie van de belangrijkste Europese vrouwenclubvoetbalcompetitie. Het won met maar liefst 9-1 thuis tegen Slavia Praag.

11 732 toeschouwers kwamen het debuut van Lyon in het Parc OL, daar waar de Rode Duivels op maandag 13 juni 2016 op het EK 2016 tegen Italië zullen aantreden, bekijken en ze kregen zoals verwacht een doelpuntenfestival voorgeschoteld. Bij de rust stond het al 4-1, na de 90 minuten 9-1.

Dribbelkunstenares Louisa Nécib lukte het allereerste officiële vrouwendoelpunt in dit stadion met een schot vanop ruim 25 meter in de winkelhaak (1-0, 19de minuut) vooraleer Eugénie Le Sommer, die zopas voor 3 seizoenen bijtekende bij de winnaar van de Franse dubbel, de voorsprong op aangeven van Camille Abily en na een mooie technische handeling met de bal verdubbelde (2-0, 24ste minuut). Dan was het de beurt aan de Noorse international Ada Hegerberg om haar doelpuntenboekje in het Parc OL te openen met een kopbal na een voorzet van Camille Abily (3-0, 35ste minuut) en vervolgens had centrale verdediger Griedge Mbathy Mbock Nka wat geluk toen ze een wegboksen van de bal van de Tsjechische doelvrouw Barbora Sladka via haar rug zag binnengaan (4-0, 39ste minuut). Drie minuten later kwam Katerina Svitkova dan met het eerreddende doelpunt voor Slavia Praag (4-1, 42ste minuut).

Bekijk de allereerste vrouwelijke goal in Parc OL van Louisa Nécib (c) BeIN Sports France:
Facebook WSU

Griedge Mbock Bathy Nka scoorde twee keer in de Europese kwartfinale thuis tegen Slavia Praag! Foto - Paul Dijkmans

Griedge Mbock Bathy Nka scoorde twee keer in de Europese kwartfinale thuis tegen Slavia Praag! Foto – Paul Dijkmans

Na de rust voegde Lyon daar nog een forfaitscore bij in één helft met doelpunten van Griedge Mbock Bathy Nka in de rebound nadat de naar de VS vertrekkende Amandine Henry de lat trof (5-1, 53ste minuut), een kopbal van Amel Majri (6-1, 56ste minuut), een knappe dubbel van Camille Abily met eerst een vrije trap en vervolgens een omhaal op aangeven van Elodie Thomis (7-1, 64ste en 8-1, 80ste minuut) waarna Ada Hegerberg voor het slotakkoord zorgde met een kanonbal die tegen de netten belandde (9-1, 86ste minuut). Lyon haalde net geen dubbele cijfers voor de primeur in Parc OL maar het staat wel al zeker in de halve finale en het is de favoriet om deze editie te winnen.

Frans international Camille Abily scoorde uit vrije trap en met een omhaal in de UWCL! Foto - Joke Vuylsteke

Frans international Camille Abily scoorde uit vrije trap en met een omhaal in de UWCL! Foto – Joke Vuylsteke

Bekijk de knappe omhaal van Camille Abily (c) BeIn Sports France!
Facebook WSU

Vielen er 10 doelpunten in Lyon dan was het een stuk minder in het Mini Estadi van Barcelona. Daar eindigde het duel tussen FC Barcelona Femini en Paris Saint-Germain op 0-0. PSG domineerde het duel maar tot scoren kwam het niet en dus moet het nu in de terugwedstrijd als favoriet in dit duel alsnog proberen afstand te nemen van de Spaanse landskampioen.

Dzsenifer Marozsan trapte 1.FFC Frankfurt in Malmö naar winst vanop de strafschopstip! Foto - Joke Vuylsteke

Dzsenifer Marozsan trapte 1.FFC Frankfurt in Malmö naar winst vanop de strafschopstip! Foto – Joke Vuylsteke

In de andere twee duels namen de Duitse teams de bovenhand. UWCL-titelverdediger 1.FFC Frankfurt haalde het dankzij een strafschopdoelpunt van Dzsenifer Marozsan op bezoek bij Rosengard na een handspel van Lina Nilsson (0-1, 71ste minuut) terwijl Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert VfL Wolfsburg met een knap doelpunt even over het halfuur (1-0, 32ste minuut) op weg zette naar een eenvoudige thuisoverwinning tegen Brescia met nog twee doelpunten na de rust van Alexandra Popp (2-0, 52ste minuut) en van Caroline Graham Hansen (3-0, 61ste minuut).

Alexandra Popp opnieuw succesvol bij VfL Wolfsburg! Foto - David Catry

Alexandra Popp opnieuw succesvol bij VfL Wolfsburg! Foto – David Catry

Nog melden dat er zowel in Wolfsburg, Barcelona, Lyon en Malmö werd er een minuut stilte gerespecteerd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel.

Bekijk de hoogtepunten van FC Barcelona – PSG op video met dank aan Barça TV:

Dit waren dus alle uitslagen van de heenronde in de kwartfinales van de UWCL:
VfL Wolfsburg (Dui) – Brescia (Ita) 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 32′ Tessa Wullaert 1-0, 52′ Alexandra Popp 2-0, 61′ Caroline Graham Hansen 3-0.
Toeschouwers: 1.549.

FC Barcelona – PSG 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.
Toeschouwers: 8.369.

Lyon – Slavia Praag 9-1 (rust: 4-1);
Doelpunten: 19′ Louisa Nécib 1-0, 24’Eugénie Le Sommer 2-0, 35′ Ada Hegerberg 3-0, 39′ Griedge Mbock Bathy Nka 4-0, 42′ Katerina Svitkova 4-1, 53′ Griedge Mbock Bathy Nka 5-1, 56′ Amel Majri 6-1, 64′ Camille Abily 7-1, 80′ Camille Abily 8-1, 86’Ada Hegerberg 9-1.
Toeschouwers: 11.732.

Rosengard – 1.FFC Frankfurt (Dui) 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 71′ Dzsenifer Marozsan 0-1 op strafschop.
Toeschouwers: 2.447.

De terugwedstrijden zijn op woensdag 30 maart 2016!
1.FFC Frankfurt – Rosengard (om 18u);
Slavia Praag – Lyon (om 18u30);
PSG – FC Barcelona (om 20u30);
Brescia – VfL Wolfsburg (om 20u30).

Voor nog meer over de UEFA Women’s Champions League ga naar:
Website UEFA – UWCL

PS: Nog melden dat de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff op deze donderdag 24 maart 2016 op 68-jarige leeftijd overleden is in Barcelona. Wij betuigen ons medeleven met de familie van het nummer 14!

Share