Share

De Belgische Super League ging op Sinterklaasdag vrijdag 6 december 2019 verder met de 11de speeldag. KAA Gent Ladies ontving, voor het voor de inhaalwedstrijd in Tubeke bij RSC Anderlecht op bezoek ging, titelkandidaat Standard terwijl KRC Genk Ladies het puntenloze OH Leuven mocht partij geven. Op zaterdag 7 december 2019 was het uitkijken naar het tweede duel tussen vrouwelijk blauw-zwart en RSC Anderlecht in Brugge. En dit keer kwam ook de Franstalige zender RTBf in het kader van de zondaguitzending ‘Week-end Sportif’ daar op af.

KRC Genk Ladies won op vrijdagavond logischerwijs thuis tegen OH Leuven met 3-0 dankzij doelpunten van Riete Loos, Amber Tysiak en Sien Vandersanden. Met 16 punten uit 11 duels kreeg het Limburgse team van trainer Eddy Bokken zo op de vierde plaats opnieuw wat meer ademruimte op eerste achtervolger Club Brugge. OH Leuven gaat verder zonder coach Kris Vangelooven die na een 0 op 33 werd bedankt voor bewezen diensten.

Sien Vandersanden, hier nog aan de bal bij de Belgian Red Flames U17 eerder dit jaar in Tubeke, lukte haar eerste goal in de Super League voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KAA Gent Ladies deed er alles aan om zichzelf opnieuw enige hoop op een titelrace te geven want het won nu ook thuis tegen Standard met 2-0 dankzij doelpunten van Jassina Blom uit vrije trap en Shari Van Belle die na een door de bezoekers slecht weggewerkte vrije trap succesvol was in de afwerking. Naast de 3 punten was de grote winst van deze dag misschien wel de eerste speelminuten terug in het eerste team van spits Amber Maximus die na een lange revalidatie hopelijk voor de vrouwelijke Buffalo’s weer naar haar oude niveau kan toegroeien. ‘Amber Maximus is back!’ zo stond er op de Twitteraccount van KAA Gent Ladies na haar invalbeurt in de 86ste minuut voor Tine Schryvers!

Jassina Blom zette KAA Gent Ladies met een succesvolle vrije trap op weg naar de overwinning thuis tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op zaterdagnamiddag pakte titelverdediger RSC Anderlecht dan een belangrijke overwinning uit bij Club Brugge, dat de bezoekers dit keer al een helft op een scoreloos gelijkspel hield en zelf via Elle Decorte bijna tot scoren kwam. Haar pegel met rechts strandde echter op de lat. Diep in de tweede helft zorgde Mariam Abdulai Toloba dan met de voorzet waaruit Elke Van Gorp het winnende doelpunt tegen de netten kopte (0-1, 82ste minuut). Inderdaad Elke Van Gorp die ook al de twee doelpunten lukte op vrijdag 1 november 2019 op bezoek bij Standard!

Mariam Abdulai Toloba toonde nogmaals haar fenomenale traptechniek in de inhaalwedstrijd tegen haar ex-team KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En dan was er op een koude en winderige dinsdagavond 10 december 2019 nog de inhaalwedstrijd tussen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies. De wedstrijd eindigde opnieuw in een 2-0-overwinning voor de titelverdediger na een kopbaldoelpunt van Tine De Caigny op aangeven van Laura Deloose en alweer een typisch doelpunt van Mariam Abdulai Toloba (ex-KAA Gent Ladies) die bijna vanuit stand de bal oogstrelend mooi over de Zwitserse doelvrouw Nicole Studer in doel trapte. Een ‘Tolobatje’ of een doelpunt zoals alleen zij die kan maken. Door de winst liep RSC Anderlecht verder uit in de stand in een competitie die al voor nieuwjaar beslecht lijkt te zijn.

Nu vrijdag 13 december 2019 ontvangt RSC Anderlecht opnieuw in Tubeke KRC Genk Ladies, de enige ploeg die voorlopig iets haalde tegen de regerende landskampioen een 1-1-gelijkspel in Genk. Op zaterdag 14 december 2019 om 15 uur ontvangt Standard dan Club Brugge terwijl het duel tussen OH Leuven en KAA Gent Ladies verplaatst werd naar 17 januari 2020 met aftrap om 20 uur.

Bekijk de reportage van RTBf voor de uitzending ‘Week-end Sportif’ rond Club Brugge – RSC Anderlecht van zaterdag 7 december 2019:

https://www.rtbf.be/sport/football/detail_plongee-en-super-league-ce-championnat-qui-gagne-a-etre-connu?id=10383871&utm_source=rtbfsport&utm_campaign=social_share&utm_medium=twitter_share&fbclid=IwAR1bKyVB6dmyhfDSMP26h5IRpiAPGpwJVqIP0aJdUtX_-C4NQnCE6KpUJOA

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 11de speeldag in de Super League 2019-2020:

KRC Genk Ladies – OH Leuven 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 18′ Riete Loos 1-0, 63′ Amber Tysiak 2-0, 69′ Sien Vandersanden 3-0.

Bekijk de doelpunten dankzij Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/watch/?v=2421135788145106

KAA Gent Ladies – Standard 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 68′ Jassina Blom 1-0, 78′ Shari Van Belle 2-0.

Bekijk de doelpunten dankzij Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/watch/?v=423654555205374

Zaterdag gespeeld:

Club Brugge – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 83′ Elke Van Gorp 0-1.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/289050832014191/

***Dit waren de doelpuntenmakers uit de inhaalwedstrijd van de 5de speeldag:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 2-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 25′ Tine De Caigny 1-0, 45′ Mariam Abdulai Toloba 2-0.

Bekijk de samenvatting van dit duel dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

De stand na 11 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 10-28 (31-5);

2. Standard 10-21 (26-11);

3. KAA Gent Ladies 11-18 (24-18);

4. KRC Genk Ladies 11-16 (24-15);

5. Club Brugge 11-12 (13-30);

6. OH Leuven 11-0 (6-45);

TOPSCORERS:

9 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard, die momenteel geblesseerd langs de kant staat, is met 9 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard);

6 doelpunten:

Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (Club Brugge), Jassina Blom (KAA Gent Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht);

4 doelpunten:

Jarne Teulings (KRC Genk Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven);

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Lisa Petry (Standard), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Merel Bormans (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven).

***Dit is het programma voor de 12de speeldag op vrijdag 13 december 2019:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (20u);

Standard – Club Brugge (14 december 2019 om 15 uur);

OH Leuven – KAA Gent Ladies (werd inmiddels verplaatst naar vrijdag 17/01/2020 om 20u)

Voor de tussenstanden op de 12de speeldag in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Bekijk ook het programma voor de 13de speeldag op vrijdag 20 december 2019:

RSC Anderlecht – Standard;

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies;

Club Brugge – OH Leuven (zaterdag 21 december 2019);

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share