Share

De Belgian Red Flames zijn inmiddels al sinds begin april van dit jaar en hun bezoek aan wereldkampioen de Verenigde Staten ongeslagen. Dat zijn 6 wedstrijden in totaal waarvan 4 in de EK-kwalificatiecampagne op weg naar het EK 2021 in Engeland, duels die ook allemaal gewonnen werden. Het gevolg is dat België bij de laatste wereldranglijst van het vrouwenvoetbal van dit jaar en van dit decennium op hun allerhoogste positie ooit namelijk de 17de plaats zijn uitgekomen.

Foto – (c) RBFA / Belgian Red Flames

België heeft stillaan een vaste stek beet in de top 20 van de FIFA Women’s World Ranking en het blijft nog altijd klimmen. In vergelijking met de vorige publikatie op 27 september 2019 hebben ze van plaats gewisseld met Ijsland, het eerste land waartegen ze onder Ives Serneels in de EK-kwalificatiecampagne voor Zweden 2013 een 4 op 6 wisten te behalen (een 0-0-gelijkspel in Reykjavik, een 1-0-overwinning in Dessel). Ook Zwitserland, de belangrijkste tegenstander op weg naar het volgende EK in Engeland staat inmiddels als 19de achter de Belgian Red Flames. The only way is up zo te zien en straks staat de Algarve Cup 2020 voor de deur vooraleer er op donderdag 9 april 2020 thuis een oefenwedstrijd op het programma staat tegen Noorwegen!

Ook nog vermeldenswaardig is de klim van Australiê van 8 naar 7 en de terugkeer van Brazilië in de top 10 onder leiding van de nieuwe coach Pia Sundhage. Na het WK 2019 in Frankrijk was de Seleçao Brasileira voor het eerst uit de top 10 gevallen maar deze misstap is inmiddels goedgemaakt. Ze klommen terug omhoog van de 11de naar de 9de plaats. Brazilië won begin oktober immers op bezoek bij Engeland met 1-2 waardoor Engeland een van de ploegen uit de top 20 is die een plaats verloor (ze zijn nu 6de) in deze nieuwe ranglijst. Ook Canana (8ste), Denemarken (16de) en het eerder al genoemde Ijsland (18de) gingen een plaats achteruit. Noord-Korea verloor zelfs 2 plaatsen (van 9 naar 11).

De top 20 van het internationale vrouwenvoetbal tenslotte ziet er eind 2019 als volgt uit. Op het podium staan de Verenigde Staten (1), Duitsland (2) en Nederland (3). Dan volgen Frankrijk (4), Zweden (5), Engeland (6), Australië (7), Canada (8), Brazilië (9) en Japan (10) allen in de top 10. Noord-Korea (11), Noorwegen (12), Spanje (13), Italië (14), China (15), Denemarken (16), België (17), Ijsland (18), Zwitserland (19) en Zuid-Korea (20).

Bekijk de volledige FIFA Women’s World Ranking eind 2019 via:

https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Lees over en bekijk het laatste verlies van de Belgian Red Flames begin april 2019 in Los Angeles tegen de Verenigde Staten:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=47951

Share