Share

Vrijdag 13 december 2019 was de deadline om een kandidatuur in te dienen voor de organisatie van het volgende WK Vrouwenvoetbal. Na het succesvolle evenement van 2019 in Frankrijk leken er aanvankelijk meerdere geïnteresseerden te zijn voor de 9de editie maar uiteindelijk gaan er 5 voetbalbonden waarvan er twee de krachten bundelen de uitdaging aan om in 2023 het volgende WK Vrouwenvoetbal te organiseren.

Zowel Australië (7 keer) als Nieuw-Zeeland (5 keer) waren al heel vaak aanwezig op het WK Vrouwenvoetbal en nu hopen ze dat ze samen de organisatie van de komende editie op zich mogen nemen. Het zou historisch en dus voor het eerst zijn dat twee landen het grootste vrouwenvoetbaltornooi bij de vrouwen samen zouden mogen ontvangen. Het is voor allebei hun eerste kandidatuur!

Ook de Braziliaanse Voetbalbond die in 2014 nog het WK bij de mannen organiseerde en in 2016 mee kon genieten van het Olympische vrouwenvoetbaltornooi, is voor het eerst kandidaat. Het is voor de andere bieders een te duchten opponent want het land van Marta, de levende legende van het internationale vrouwenvoetbal, die mogelijk een beslissende rol kan spelen want ze nadert het einde van haar carrière en wie weet is dat wel in 2023 in eigen land?

De Colombiaanse Voetbalbond wil haar vrouwenvoetbalteam na optredens in 2011 in Duitsland en in 2015 in Canada een derde deelname schenken en hoe kan je dat beter doen dan het evenement zelf te organiseren. Het is de tweede kandidaat uit Zuid-Amerika en wie weet de gast van het volgende WK Vrouwenvoetbal.

Japan tenslotte is de enige ex-wereldkampioen op de lijst van kandidaat-organisatoren. In 2011 werd het wereldkampioen in Duitsland terwijl het in 2015 de verliezende finalist was. Twaalf jaar na het behalen van de hoogste kroon wil het in 2023 de wereld van het vrouwenvoetbal en zijn vele enthousiaste fans ontvangen en gast zijn van het eerste WK met 32 nationale vrouwenvoetbalteams!

U kan alle kandidaturen voor het volgende WK uitgebreid bekijken via de website van de FIFA:

https://www.fifa.com/womens-football/news/fifa-women-s-world-cup-2023tm-four-bids-submitted

Nog meegeven dat de beslissing over wie het WK Vrouwenvoetbal 2023 mag organiseren in juni 2020 zal vallen als de FIFA-raad bijeenkomt bij het volgende FIFA-congres in het Ethiopische Addis Abeba.

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share