Share

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 stonden er twee van de drie wedstrijden van de 12de speeldag in de Super League op het programma. In de eerste klasse was men op zaterdag 14 december 2019 aan de 13de speeldag toe terwijl de 2de klasse voor het laatst het veld opging in competitieverband tijdens dit kalenderjaar. In die competities zijn ze halfweg en zijn ook de herfstkampioenen inmiddels bekend. U krijgt hieronder een overzicht met alle uitslagen.

***Super League – 12de speeldag:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 4-0;

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Op zaterdag gespeeld:

Standard – Club Brugge 2-0;

RSC Anderlecht won en het heeft als leider nu 31 punten uit 11 duels. Standard is de eerste achtervolger met 7 punten achterstand uit evenveel wedstrijden. Volgende week vrijdag 20 december 2019 spelen beide teams nog tegen mekaar in Tubeke. KAA Gent Ladies is derde met 18 punten uit 11 wedstrijden, KRC Genk Ladies vierde met 16 punten uit 12 duels. Club Brugge staat vijfde met toch al 12 punten uit 12 wedstrijden. OH Leuven staat nog altijd 6de en laatste zonder punten uit 11 wedstrijden.

***1ste klasse – 13de speeldag:

DVC Eva’s Tienen – FWS Woluwe 1-2;

Massenhoven – KRC Genk Ladies B 7-2;

Kontich – USGTH Ladies 1-0;

OH Leuven B – FW Diksmuide Merkem 6-1;

KAA Gent Ladies B – SV Zulte Waregem 4-3;

KSK Voorwaarts Zwevezele – KV Mechelen 2-1;

Standard B – SC E. Aalst 0-5;

VC Moldavo bye;

SC Eendracht Aalst blijft leider met het maximum van de punten en dat zijn er inmiddels 33 op 33! FWS Woluwe heeft als eerste achtervolger 28 punten uit 12 duels, het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 25 punten uit 12 wedstrijden. Onderaan is KSK Voorwaarts Zwevezele 11de met 12 punten uit 11 wedstrijden. Massenhoven heeft als 12de 11 punten uit 12 duels. USGTH Ladies is 13de met 10 punten uit 12 wedsrijden. Famkes Westhoek Diksmuide Merkem staat op de 14de plaats met 9 punten uit 11 duels en KV Mechelen sluit de rij als 15de met 8 punten uit 13 wedstrijden. Volgende week is er nog een volledige competitiespeeldag in de eerste klasse!

***2de klasse A – 13de speeldag:

KAA Gent Ladies C – FWS Woluwe B 0-1;

Club Brugge B – SV Zulte Waregem B 2-3;

Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

Dames VK Egem – SW Ladies Harelbeke 3-0;

ASC Havinnes – Wuustwezel 0-7;

Svelta Melsele – RSC Anderlecht B 0-7;

Doelpunten: 21′ Esther Buabadi 0-1, 36′ Sakina Diki Ouzaroui 0-2, 41′ Jana Coryn 0-3 op strafschop, 57′ Sakina Diki Ouzraoui 0-4, 58′ Michelle Colson 0-5, 62′ Ulrike De Frère 0-6, 86′ Melissa Tom 0-7.

Esther Buababi scoorde het openingsdoelpunt voor het beloftenteam van RSC Anderlecht op bezoek bij haar ex-club KVK Svelta Melsele! Foto – (c) RSC Anderlecht / Louis Evrard

KSV Sottegem – USGTH Ladies B 4-1;

KSV Sottegem gaat de winterstop in met een 6 op 6! Foto – (c) KSV Sottegem / GL

Olsa Brakel – Bosdam Beveren 3-6;

Bosdam Beveren maakte er bij de avondwedstrijd op bezoek bij Olsa Brakel een doelpuntenfestival van en won met 3-6! Foto – (c) Bosdam Beveren

Het beloftenteam van RSC Anderlecht is de herfstkampioen in de tweede klasse A met 36 punten op 39. K. Wuustwezel FC gaat de winterstop in als tweede met 30 punten uit 13 wedstrijden. Svelta Melsele en Dames VK Egem hebben halfweg allebei 27 punten uit 13 duels. Onderaan is het beloftenteam van Club Brugge 10de met 15 punten. Ook Olsa Brakel heeft 15 punten maar een minder goed doelsaldo dan Club Brugge B. Het beloftenteam van USGTH Ladies heeft als 12de 5 punten behaald uit 13 wedstrijden. SW Ladies Harelbeke staat 13de met 2 punten en ASC Havinnes blijft laatste met 1 punt uit 13 wedstrijden.

***2de klasse B – 13de speeldag:

KVC Westerlo Ladies – KSK Heist 2-0;

KVC Westerlo Ladies sloot het kalenderjaar af met een thuisoverwinning tegen KSK Heist! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

KHO Wolvertem Merchtem – RFC Perwez 7-0;

KHO Wolvertem Merchtem trof in de laatste thuiswedstrijd van het decennium 7 keer raak en haalde zo een 6 op 6 vlak voor het begin van de winterstop! Foto – (c) KHO Wolvertem Merchtem

Standard C – Sibret 2-2;

ASE de Chastre – RFC de Liège 2-2;

ASE de Chastre voor de topaffiche tegen de leider! Foto – (c) RFC de Liège / Pierre Schoonbroodt

De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via Stéphanie Jubary (1-0, 3de minuut) en nog voor de rust stond het 2-0 voor de thuisploeg dankzij Merci Senga Kisota (36ste minuut). In de tweede helft sloegen de bezoekers terug met een strafschopdoelpunt van Sophie Gaillard (2-1, 51ste minuut) terwijl Marine Nihart de gelijkmaker voor haar rekening nam (2-2, 84ste minuut).

RFC de Liège, de herfstkampioen in 2de klasse B! Foto – (c) RFC de Liège/Pierre Schoonbroodt

RUS Loyers – VVC Brasschaat 3-4;

Stephanie Ehlen scoorde het winnende doelpunt voor VVC Brasschaat op bezoek bij RUS Loyers. VVC Brasschaat eindigt het kalenderjaar met een 9 op 9! Foto – (c) VVC Brasschaat.be

FC Irlande Auderghem – KV Mechelen B 3-1;

Eendracht Louwel bye;

RFC de Liège is de herfstkampioen in de tweede klasse B met 32 punten uit 12 wedstrijden. ASE de Chastre en het derde team van Standard volgen op 5 punten. VVC Brasschaat is 4de met 22 punten uit duels, KVC Westerlo 5de met 21 punten uit 12 wedstrijden. Onderaan is FC Irlande Auderghem 9de met 14 punten uit 12 wedstrijden. RUS Loyers staat op de 10de plaats met 13 punten uit 12 duels. Eendracht Louwel is halfweg 11de met 7 punten, RFC Perwez staat 12de met 6 punten en het beloftenteam van KV Mechelen is 13de met 4 punten uit 12 wedstrijden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share