Share

Een nummer 14 neemt afscheid van het Belgische vrouwenvoetbal. De Nederlandse Manon de Bart werd bekend bij Cerkelladies Brugge en KSK Voorwaarts Zwevezele vooraleer ze in de zomer van 2018 de overstap maakte naar SV Zulte Waregem en daar moet ze omwille van een blessure deze winterstop haar favoriete sport vaarwel zeggen.

Manon de Bart, met het nummer 14, aan de bal in de competitie voor KSK Voorwaarts Zwevezele. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Manon de Bart schreef op maandag 16 december 2019 volgende woorden op haar facebookpagina:

“Na een kleine 20 jaar neem ik afscheid van mijn grote passie, voetbal. Door een jarenlange chronische knieblessure, voel ik me genoodzaakt er deze winterstop al een punt achter te zetten. Althans, op competitief niveau.

Voldoening halen uit het voetbal is onmogelijk wanneer de pijn overheerst, maar vooral héél frustrerend en teleurstellend. Een moeilijke beslissing, maar voor mij de juiste. Tijd voor andere sporten die mij wel nog die voldoening kunnen geven.

Bedankt aan alle mensen die mij de afgelopen 20 jaar dit voetbalplezier hebben kunnen geven. Nog een allerlaatste keer knallen zaterdag! ❤️ “

Manon de Bart tijdens de fotosessie bij haar derde en ook laatste Belgische club KSV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Manon de Bart zal dus voor het laatst te zien zijn op een voetbalveld in de Belgische competitie nu zaterdag 21 december 2019 met SV Zulte Waregem tegen het beloftenteam van OH Leuven. De aftrap aan de Kastanjelaan in Zulte is om 15 uur!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share