Op zaterdag 14 december 2019 waren ze in de eerste provinciale Limburg aan de 16de speeldag toe. Er stond een topaffiche op het programma tussen KFC Alken, het team van trainer An Jacobs, en FC Esperanza Pelt, dat onder leiding staat van Stijn Kemps.

KFC Alken voor de aftrap van de topper tegen FC Esperanza Pelt op zaterdag 14 december 2019! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KFC Alken, tweede in de stand, had na 15 speeldagen 38 punten verzameld na 12 overwinningen, 2 puntendelingen en 1 verlieswedstrijd op woensdag 18 september 2019 op bezoek bij FC Esperanza Pelt (5-0), de leider die voor aanvang van dit duel 3 punten meer had veroverd dankzij 13 overwinningen en 2 puntendelingen. Beide teams scoorden tot op heden in een competitie met 14 clubs heel vlot: Esperanza Pelt (77 keer) tegenover FC Alken (75 goals).

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Na een onwaarschijnlijk scenario eindigde deze topaffiche dus uiteindelijk op een doelpuntenrijk gelijkspel: 4-4 is immers niet meteen een alledaags resultaat. De doelpunten kwamen op naam van Sigrid Bertels (1-0, 7de minuut), Tessa Vanden Boer op strafschop (1-1, 15de minuut), Elke Lemmens (1-2, 26ste minuut), Janna Van Hove (1-3, 28ste minuut), Sanne Lehaen (1-4, 41ste minuut) terwijl Sigrid Bertels in de toegevoegde tijd van de eerste helft voor de ruststand zorgde (2-4, 45ste + 2′ minuut).  In de tweede helft was er eerst de bal op de paal van Tessa Vanden Boer (71ste minuut) en vervolgens het derde doelpunt van de namiddag voor Sigrid Bertels (3-4, 73ste minuut) en uiteindelijk de gelijkmaker van Sien Gaens (4-4, 90ste + 2′ minuut).

Luister Sigrid Bertels (KFC Alken) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar  Elke Lemmens (FC Esperanza Pelt) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar  Sien Gaens (KFC Alken) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar  Sanne Lehaen (FC Esperanza Pelt) dankzij Vrouwenteam TV:

Met nog 10 speeldagen voor de boeg blijft FC Esperanza Pelt dus bovenaan met nu 42 punten uit 16 wedstrijden terwijl KFC Alken als eerste achtervolger op 3 punten blijft. Daarna volgen DV Bilzen United (35), WS Lommel United (31) en KFC Hamont ’99 (30).

FC Esperanza Pelt, de leider in de 1ste provinciale Limburg, voor het bezoek aan KFC Alken! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de winterstop begint FC Esperanza Pelt op zaterdag 4 januari 2020 met een thuiswedstrijd tegen de vijfde in de stand KFC Hamont ’99. De aftrap is om 14u30. De avond voordien op vrijdag 3 januari 2020 gaat KFC Alken al op bezoek bij DV Bilzen United met aftrap om 20 uur. De week nadien speelt FC Esperanza Pelt op vrijdagavond 10 januari 2020 uit bij het beloftenteam van Eendracht Louwel terwijl KFC Alken op zaterdag 11 januari 2020 om 11u30 mag aantreden voor het enthousiaste thuispubliek tegen BS Sport Berbroek-Schulen.