Op de 13de speeldag in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal werd er heel vlot gescoord. De netten trilden maar liefst 35 keer en 3 speelsters scoorden 3 keer. Eéntje kwam zelfs tot 4 doelpunten!

Anke De Vos lacht want ze maakte 4 doelpunten tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies! Foto – (c) K. Massenhoven VC

Anke De Vos (ex-SV Zulte Waregem) scoorde kort voor de rust haar eerste doelpunt van de namiddag voor Massenhoven tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies en in de tweede helft lukte ze nog 3 goals in een wedstrijd die Massenhoven uiteindelijk met 7-2 won! Ook het beloftenteam van OH Leuven scoorde vlot en won 6-1 thuis tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem!

Het beloftenteam van OH Leuven scoorde vlot tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem! Foto – (c) OHL / JJ

Leider SC Eendracht Aalst scoorde vijf doelpunten op bezoek bij het beloftenteam van Standard. Margaux Van Ackere scoorde 3 keer en Aalst behield het maximum van de punten. Op de herfsttitel is het nog even wachten want mathematisch kan FWS Woluwe, dat met 1-2 won uit bij DVC Eva’s Tienen, nog voorbije de ‘vrouwelijke Ajuinen’.

FWS Wolluwe hield na de winst op bezoek bij DVC Eva’s Tienen de leider voorlopig nog van de herfsttitel! Foto – (c) FWS Woluwe

Spannend was het in Kontich-USGTH Ladies (1-0), in KSK Voorwaarts Zwevezele – KV Mechelen (2-1) en in het duel tussen de beloften van KAA Gent Ladies en SV Zulte Waregem (4-3) waar de bezoekers twee keer uitliepen via een dubbel van Liesa Capiau maar het team van trainer Ingrid De Rycke nog voor rust op voorsprong stond dankzij o.a drie doelpunten van Amber Maximus en eentje van Romy Camps. Anne-Lore Scherrens zette in Wondelgem de eindstand op het bord.

Amber Maximus lukte 3 doelpunten in de eerste helft van het beloftenteam van KAA Gent Ladies tegen SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 13de speeldag in 1ste klasse:

DVC Eva’s Tienen – FWS Woluwe 1-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 4′ Stephanie Suenens 0-1, 50′ Yentl De Coster 1-1, 71′ Marie Bougard 1-2.

Massenhoven – KRC Genk Ladies B 7-2 (rust: 2-2);

Doelpunten: 14′ Jolien Van Dijck 1-0, 17′ Jasmien Verbruggen 1-1 op strafschop, 33′ Jasmien Verbruggen 1-2, 44′ Anke De Vos 2-2, 53′ Anke De Vos 3-2, 68′ Anke De Vos 4-2, 74′ Jelien De Laet 5-2, 77′ Selina Gijsbrechts 6-2, Anke De Vos 7-2 op strafschop.

Kontich – USGTH Ladies 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 64′ Kaily Dhondt 1-0.

OH Leuven B – FW Diksmuide Merkem 6-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 12′ Tess Wils 1-0, 61′ Justine Gomboso 2-0, 70′ Jana Janssens 3-0, 72′ Bieke Cooreman 3-1, 77′ Justine Gomboso 4-1, 79′ Noa Corbeels 5-1, 89′ Justine Gomboso 6-1.

KAA Gent Ladies B – SV Zulte Waregem 4-3 (rust: 4-2);

Doelpunten: 1′ Liesa Capiau 0-1, 10′ Amber Maximus 1-1, 16′ Liesa Capiau 1-2, 22′ Amber Maximus 2-2, 24′ Romy Camps 3-2, 33′ Amber Maximus 4-2, 61′ Anne-Lore Scherrens 4-3.

KSK Voorwaarts Zwevezele – KV Mechelen 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 13′ Athina Vercaemer 1-0, 39′ Athina Vercaemer 2-0, 69′ Kristien Franck 2-1.

Standard B – SC E. Aalst 0-5 (0-2);

Doelpunten: 15′ Margaux Van Ackere 0-1, 35′ Evy De Smedt 0-2, 55′ Margaux Van Ackere 0-3, 76′ Laurence Marchal 0-4, 88′ Margaux Van Ackere 0-5.