Share

Na hun ongewone trip naar Servië hebben de Belgian Red Flames U17 op de eerste dag van de Eliteronde in Pecinci hun meerdere moeten erkennen in de leeftijdsgenoten uit Ijsland. Op hetzelfde moment won Engeland het andere duel in deze groep tegen gastland Servië.

Met een vroeg doelpunt van Hlín Eiríksdóttir (0-1, 2de minuut) nam Ijsland meteen het heft in handen in Pecinci waar de wedstrijd onder leiding stond van de Spaanse Beatriz Gil Gozalo die 4 keer geel trok waarvan 1 keer voor België in de eerste helft (Anaïs Bey Temsamani na 25 minuten). In een wedstrijd van 2 x 40 minuten kon Davinia Vanmechelen even voor het uur vanuit een vrije trap de gelijkmaker scoren voor het team van bondscoach Tamara Cassimon (1-1, 58ste minuut) maar een doelpunt in het slot van de tweede helft van Guðrún Gyða Haralz (1-2, 72ste minuut) bezegelde het lot van de Belgian Red Flames U17. Het team van bondscoach Freyr Alexandersson, die ook het eerste vrouwenteam van Ijsland onder zijn hoede heeft, begint dus met een driepunter.

Servië nam op het eigen trainingscenter in Stara Pazova tegen Engeland de beste start. Vlak voor de rust kwam het op voorsprong via Tijana Filipović (0-1, 38ste minuut) maar nog voor beide teams naar de kleedkamers trokken stond het alweer gelijk na een goal van Anna Patten (1-1, 40ste minuut). Na de pauze lukte de ingevallen Ellie Brazil even voor het uur een tweede Engelse goal (2-1, 59ste minuut) waarna Anna Filbey zeven minuten voor tijd de eindstand op het bord zette (3-1, 73ste minuut).

Aangezien zowel België als Servië op de eerste dag verloren moeten de Belgian Red Flames U17 nu in het tweede duel op zondag 27 maart 2016 in Novi Sad tegen het gastland Servië absoluut winnen willen ze nog een reële kans maken op kwalificatie voor het EK.

De Belgische opstelling tegen Ijsland zag er als volgt uit: Lowiese Seynhaeve; Sarah Wijnants (captain), Sari Kees, Karlijn Knapen, Ella Vierendeels; Yenthe Kerckhofs, Anaïs Bey Temsamani, Gwen Duijsters (75′ Shari Van Belle), Davinia Vanmechelen, Mariam Abdulai Toloba; Marie Minnaert. Bondscoach: Tamara Cassimon.

Voor de volledigheid alle doelpuntenmakers in groep 6:

Engeland – Servië 3-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 38′ Tijana Filipović 0-1, 40′ Anna Patten 1-1, 59′ Ellie Brazil 2-1, 73′ Anna Filbey 3-1.

België – Ijsland 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 2′ Hlín Eiríksdóttir 0-1, 58′ Davinia Vanmechelen 1-1, 72′ Guðrún Gyða Haralz 1-2.

De stand na de 1ste speeldag:
1. Engeland 1-3 (3-1);
2. Ijsland 1-3 (2-1);
3. België 1-0 (1-2);
4. Servië 1-0 (1-3).

De groepswinnaars van de 6 groepen zijn geplaatst voor de EK-eindronde in Wit-Rusland en de beste tweede van alle groepen (hierbij wordt enkel de resultaten tegen de eerste en de derde in de eindstand in rekenschap genomen). Duitsland (groep 1), Tsjechië (groep 3), Italië (groep 4) en Noorwegen (groep 5) zijn al zeker van deelname aan het EK!

Het programma voor zondag 27 maart 2016 om 14 uur:
België – Servië (in Novi Sad);
Ijsland – Engeland (in Stara Pazova);
Het programma voor dinsdag 29 maart 2016 om 14 uur:
Engeland – België (in Pecinci);
Servië – Ijsland (in Stara Pazova).

U kan die duels volgen via:
Website UEFA

Lees nog meer over België – Ijsland in Pecinci:
Website UEFA – WU17 Eliteronde

Lees meer over Engeland – Servië in Stara Pazova:
Website UEFA – WU17 Eliteronde

PS: Nog melden dat de laatste twee speeldagen in de Play-off 1 van de Super League telkens vervroegd worden van zaterdag naar vrijdagavond!

Bekijk de volledige kalender van de play-off 1 richting landstitel:
Vrouwenteam.be

Share