Share

Girls Football Academy Sinaai besliste vorig seizoen om zich uit het Belgische nationale vrouwenvoetbal terug te trekken en verder te gaan in de 2de provinciale Oost-Vlaanderen met de nadruk op de eigen jeugd. Het vrouwenteam van KVC De Toekomst Borsbeke werd dan weer in de zomer van 2018 opgericht, het begon helemaal onderaan de ladder in de 3de provinciale Oost-Vlaanderen en speelde met waanzinnige cijfers meteen kampioen. Op zaterdag 11 januari 2020 op de laatste speeldag van de heenronde stonden deze twee teams tegenover mekaar.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KVC De Toekomst Borsbeke won de wedstrijd op het voor oudere fans van het vrouwenvoetbal beruchte Wijnveld tegen GFA Sinaai met 1-6 nadat het bij de rust 0-2 stond. Annelies Van Den Steen, in 2016-17 nog winnares van de Sparkle-trofee ‘Topschutster in eerste klasse’ kopte de bezoekers even over het halfuur op voorsprong (0-1, 33ste minuut) waarna ze zelf de assist gaf voor het tweede kopbaldoelpunt van de namiddag van Bieke Wynant (0-2, 42ste minuut). In de tweede helft lukte diezelfde Bieke Wynant op het uur eerst de 0-3 (60ste minuut) nadat Fien Wilssens, de doelvrouw van GFA Sinaai, de bal keihard in het gezicht van de onfortuinlijke Tabitha De Smet trapte. De scheidsrechter keurde (zonder hulp van de VAR) het doelpunt toe. Vijf minuten later onderschepte Luna Van Herck een inworp van Julie Uyttersprot. Het nummer 30 van Borsbeke stuurde Johanna Govaert diep en de spits van de Zebra’s tekende op een knappe manier het vierde doelpunt voor de bezoekers aan (0-4, 65ste minuut). Met haar tweede goal van de namiddag zette Annelies Van Den Steen vervolgens de 0-5-cijfers op het bord en nadat het camerabeeld van Vrouwenteam TV uitgevallen was kon Amelie Peeters met een actie op rechts het half dozijn voor KVC De Toekomst volmaken (0-6, 80ste minuut). De inzet en de wilskracht van GFA Sinaai om te blijven voetballen werd uiteindelijk in het slot beloond toen Sabrina Broos, ex-doelvrouw van de toen nog Rode Duivelinnen, het eerreddende doelpunt aantekende (1-6, 90ste minuut).

Luister naar Johanna Govaert (KVC De Toekomst Borsbeke) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Kaellynn De Nys (GFA Sinaai) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Annelies Van Den Steen (KVC De Toekomst Borsbeke) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sabrina Broos (GFA Sinaai) dankzij Vrouwenteam TV:

Door de winst sluit KVC De Toekomst Borsbeke onder leiding van coach Renilde Clompen de heenronde af in de 2de provinciale Oost-Vlaanderen met een 33 punten op 33. Het heeft halfweg 10 punten voorsprong op de eerste achtervolgers KFC Evergem-Center en het beloftenteam van Olsa Brakel. Het beloftenteam van KSV Sottegem heeft al 13 punten achterstand op de herfstkampioen!

KVC De Toekomst Borsbeke, de leider in de 2de provinciale Oost-Vlaanderen, met de nieuwe trainingsjasjes voor de uitwedstrijd op bezoek bij GFA Sinaai! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

GFA Sinaai staat onder leiding van coach Kurt De Nys dan weer op de 11de plaats met 5 punten uit 11 wedstrijden. Het telt voorlopig 7 punten achterstand op FC Poesele en 4 punten op SVH Waasmunster. KSV Temse, het enige team waartegen GFA Sinaai eerder dit seizoen wist te winnen (thuis met 1-0), staat op de 12de en laatste plaats met 4 punten uit 11 duels.

Girls Football Academy Sinaai voor de thuiswedstrijd op het Wijnveld tegen de ongslagen leider KVC De Toekomst Borsbeke op zaterdag 11 januari 2020! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

GFA Sinaai krijgt op de volgende speeldag op zaterdag 18 januari 2020 het beloftenteam van Olsa Brakel op bezoek. De aftrap op het Wijnveld is om 13 uur. Leider KVC De Toekomst Borsbeke moet zondagochtend 19 januari 2020 vroeg uit de veren voor het bezoek aan SVH Waasmunster waar al om 10u30 ‘s ochtends wordt afgetrapt. De week nadien op vrijdag 24 januari 2020 speelt GFA Sinaai uit bij KVVHT Zwijnaarde met aftrap om 20 uur. KVC De Toekomst Borsbeke speelt op diezelfde vrijdagavond thuis tegen KFC Evergem-Center. De aftrap in het Vredestadion aan de Pastorijstraat in Borsbeke is dan om 20u15!

Voor nog meer over Girls Football Academy Sinaai en het voetbal voor meisjes vanaf U6 kan U terecht via:

http://gfas.be/

Voor nog meer over KVC De Toekomst Borsbeke ga naar:

https://kvcdetoekomst-borsbeke.be/dames/#voorwoorddames1

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share