Share

De speelsters van VK Dadizele gingen er zelf vanuit dat ze hun maximum in de 2de provinciale West-Vlaanderen wellicht niet tot het einde van het seizoen zouden kunnen handhaven. Op zondag 19 januari 2020 volgde immers nog een moeilijke verplaatsing naar NSVD Handzame en daar gingen ze inderdaad onderuit.

NSVD Handame voor het begin van de wedstrijd tegen VK Dadizele! Foto (c) NSVD Handzame

Nieuw Snel Vlug Dapper Handzame hield de score allereerst heel lang op 0-0 vooraleer het na 36 minuten het openingsdoelpunt van de wedstrijd lukte via Elise Lagae (1-0), meteen ook de ruststand. Na de rust had de thuisploeg onder leiding van coach Nathalie Steyt nog weinig medelijden met de leider. In het begin van de tweede helft verdubbelde Elise Lagae de score (2-0, 47ste minuut) en Hanne De Man maakte er na 49 minuten al 3-0 van. Nele Verhelst zorgde op het uur voor een vierde doelpunt van NSVD Handzame waarna Elise Lagae haar derde van de namiddag lukte (5-0, 65ste minuut). Zus Stephanie Lagae zetten een kwartier voor tijd de eindstand op het bord (6-0, 75ste minuut). Het was feest bij NSVD Handzame want ze hadden de scalp van de ongeslagen leider te pakken die de wedstrijd uiteindelijk nog met tien eindigde na een tweede gele kaart en de uitsluiting voor Axana Labarque (83ste minuut).

Ondanks het eerste verlies van het seizoen blijft VK Dadizele leider met 54 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er 9 meer dan FW Diksmuide Merkem C, dat met 0-4 won op bezoek bij K. Eendracht Wervik. NSVD Handzame is voorlopig derde in de stand op 10 punten van de leider! Volgende week zondag 26 januari 2020 speelt leider VK Dadizele om 14u30 een derby thuis tegen FC Menen United (*) momenteel 5de in het klassement. FW Diksmuide Merkem C ontvangt op hetzelfde moment SC Oostrozebeke terwijl NSVD Handzame een uurtje eerder uit speelt bij het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

(*) Voor meer over VK Dadizele – FC Menen United van vorig seizoen in de 2de provinciale West-Vlaanderen kan U terecht via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=41772

PS: Nog melden dat KSV Rumbeke in de 3de provinciale West-Vlaanderen nog altijd het maximum heeft (51 op 51) en dat na de 6-0-winst op zondag 19 januari 2020 thuis tegen KWS Oudenburg. Aanvoerster Lize Devos was 3 keer succesvol in dit duel.

Captain Lize Devos trof 3 keer raak voor KSV Rumbeke voorlopig het laatste team dat het maximum heeft in het provinciaal vrouwenvoetbal in West-Vlaanderen! Foto – (c) KSV Rumbeke / Kurt Maddens

Een wedstrijdverslag van KSV Rumbeke – KWS Oudenburg kan U lezen via:

Website KSV Rumbeke

 

 

Share