Op zaterdag 25 januari 2020 stond er naast de halve finale in de Beker van België tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht ook nog een volledige speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma met als uitschieter de affiche tussen FWS Woluwe, de kampioen van vorig seizoen in deze reeks, en SC Eendracht Aalst, de ongeslagen leider van dit seizoen.

In dat duel trok de thuisploeg onder leiding van coach Audrey Demoustier aan het langste eind dankzij doelpunten van Sheila Broos voor de rust en Lynn Senaeve op strafschop in de tweede helft. Het betekende meteen het eerste competitieverlies van het seizoen voor het succesvolle team van trainer Dirk Decoen. Het verschil tussen de twee teams bedraagt nu nog 10 punten.

Ook het beloftenteam van KAA Gent Ladies blijft op 10 punten staan na de thuiswinst tegen Kontich (3-2). Het team van coach Ingrid De Rycke heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan FWS Woluwe en SC Eendracht Aalst.

VC Moldavo behaalde ondertussen op bezoek bij het beloftenteam van Standard een 6de overwinning op rij. Dit keer zorgde Liese Dierckx al in het eerste kwartier voor het enige (en dus het winnende) doelpunt van de wedstrijd (0-1, 10de minuut).

SV Zulte Waregem kwam van een achterstand tegen Massenhoven terug om de drie punten thuis te houden. Alessia Mieras kort na de rust (1-1) en Lisa Bruneel (2-1) in het slotkwartier zorgden voor de goals nadat Yasmine Laureys kort voor de pauze de bezoekers op voorsprong (0-1) had gebracht.

De derby tussen DVC Eva’s Tienen en het beloftenteam van OH Leuven eindigde op een gelijkspel. Na een vroege goal van Kirsten Raemdonck (1-0) lukte Luna Vanzeir op het uur de gelijkmaker (1-1).

Onderaan tenslotte waren er nog belangrijke overwinningen met het kleinste verschil voor FW Diksmuide Merkem thuis tegen KSK Voorwaarts Zwevezele (1-0) en voor KV Mechelen op bezoek bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies (0-1).

***Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 17de speeldag in eerste klasse:

KRC Genk Ladies B – KV Mechelen 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 46′ Kristien Franck 0-1.

DVC Eva’s Tienen – OH Leuven B 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 4′ Kirsten Raemdonck 1-0, 60′ Luna Vanzeir 1-1.

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 21′ Sheila Broos 1-0, 60′ Lynn Senaeve 2-0 op strafschop.

SV Zulte Waregem – Massenhoven 2-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 45′ Yasmine Laureys 0-1, 47′ Alessia Mieras 1-1, 80′ Lisa Bruneel 2-1.

KAA Gent Ladies B – Kontich 3-2 (rust: 1-2);

Doelpunten: 28′ Kaily Dhont 0-1, 30′ Romy Camps 1-1, 39′ Kaily Dhondt 1-2, 46′ Jasmien Mathys 2-2, 59′ Debby Coenraets 3-2.

FW Diksmuide Merkem – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 58′ Celine Leeman 1-0.

Standard B – VC Moldavo 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 10′ Liese Dierckx 0-1.