Share

VVC Brasschaat is één van de vele clubs in België die ondanks het feit dat het veel reclame maakt voor vrouwenvoetbal bij de jeugd geen eurocent ontvangt van de KBVB of van de Pro League. Het moet het dus doen met de eigen bescheiden middelen en de wekelijkse inzet van enkele echte believers om echt voetbalplezier te kunnen beleven. Ook RFC de Liège behoort niet tot de clubs die dit jaar (en wellicht ook niet de volgende jaren) geld voor hun vrouwenvoetbalwerking tegemoet kunnen zien van de leidende instanties in het Belgische voetbal maar toch is het bezig aan een opmerkelijk seizoen. Het zijn clubs die de basis van deze sport uitmaken.

VVC Brasschaat mag aftrappen met Esther Naegels! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op zaterdag 1 februari 2020 stonden deze beide vrouwenteams tegenover mekaar in de topaffiche van de tweede klasse B. VVC Brasschaat stond na een reeks van 5 overwinningen op rij onder leiding van Kevin Belmans knap vierde, RFC de Liège is onder leiding van ex-profvoetballer Raphaël Quaranta nog altijd de ongeslagen leider in deze reeks. Nog meegeven dat de heenwedstrijd op een 3-1-overwinning voor de Luikenaars eindigde!

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RFC de Liège won dus met 0-3 nadat het bij de rust nog 0-0 stond. Alle doelpunten vielen dus in de tweede helft eerst via Marine Nihart (0-1, 52ste minuut), vervolgens door een schitterende knal vanop afstand van Sophie Gaillard (0-2, 69ste minuut) en tenslotte dankzij een tweede goal van Marine Nihart (0-3, 78ste minuut).

Luister naar Marine Nihart (RFC de Liège) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marissa De Braekeler (VVC Brasschaat) dankzij Vrouwenteam TV:

RFC de Liège blijft dus leider en ongeslagen in de tweede klasse B met inmiddels 38 punten uit 14 duels. Het heeft 5 punten voorsprong op ASE de Chastre en 8 op het derde team van Standard. KVC Westerlo is vierde met 28 punten uit 15 duels net als VVC Brasschaat, dat voorlopig vijfde is met evenveel punten als de Ladies uit Westerlo.

RFC de Liège nog altijd de fiere leider in de 2de klasse B van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op de volgende speeldag op zaterdag 8 februari 2020 ontvangt RFC de Liège aan de Rue de la Tonne, 80 in Luik het derde team van Standard. De aftrap van de derby is om 15 uur.  De week nadien zijn er geen wedstrijden. Op zaterdag 22 februari 2020 gaat RFC de Liège vervolgens op bezoek bij KSK Heist (aftrap 12u30) vooraleer ze de maand op zaterdag 29 februari 2020 afsluiten met een thuiswedstrijd tegen KHO Wolvertem Merchtem (aftrap 15 uur).

VVC Brasschaat in het seizoen 2019-2020 vlak voor hun thuiswedstrijd tegen leider RFC de Liège! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

VVC Brasschaat gaat nu zaterdag 8 februari 2020 al om 12u30 op bezoek bij KSK Heist. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 22 februari 2020 thuis tegen RFC Perwez met aftrap om 15 uur. Op zaterdag 29 februari 2020 volgt een verplaatsing naar de Ardennen waar dan ook om 15 uur tegen Sibret gespeeld wordt.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share