Share

Nadat de Pro League op zaterdag 25 januari 2020 al niet tot een akkoord kwam over het nieuwe Belgische voetbalcontract, het eerste waarbij ook het Belgische vrouwenvoetbal aan bod komt, is er ook op vrijdag 7 februari 2020 hierover nog geen beslissing gevallen.

Het Belgische vrouwenvoetbal maakt in 2020 voor het eerst deel uit van het Belgische voetbalcontract! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was lang wachten vooraleer er iets over de tweede vergadering van de Pro League over het nieuwe Belgische voetbalcontract naar buiten kwam in het Parker Hotel in Diegem. Marc Coucke van RSC Anderlecht kwam als eerste de trappen van de eerste verdieping afgedaald maar hij had weinig te vertellen buiten het feit dat hij op tijd vertrok om op vrijdagavond toch op tijd te zijn voor KAA Gent – RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League. Daarna waren Michel Louwagie en Ivan De Witte aan de beurt om te zeggen dat ook zij niets te vertellen hadden. Frank Dierckens, de voorzitter van KVO Oostende, kwam als derde naar buiten en aan zijn gezicht was al enigszins te zien dat het ergens fout gelopen was. Ook bij de volgende afdalers geen blije gezichten en Vincent Mannaert van Club Brugge verliet zelfs met de smoes van een toiletbezoek via een achterpoort het hotel waar ondertussen een bus met buitenlandse op Zaventem gestrande gasten waren toegekomen waarvan je met een beetje gevoel voor humor wel kon denken dat zij misschien alsnog een hoger bod zouden komen uitbrengen …

Pierre François, de CEO van de Pro League, was bijzonder ontgoocheld op vrijdagavond 7 februari 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was dan ook al ruim na 19 uur (er zou eigenlijk al om 16 uur een persconferentie zijn) toen Pierre François als CEO van de Pro League de pers dan toch kort te woord stond en liet weten dat de vergadering duidelijk had gemaakt dat er aan het beoogde bedrag van 100 miljoen euro voldaan werd door de bieders zowel Proximus, Voo, Telenet als Orange enerzijds maar ook door Eleven Sports Network. Maar verder is er ook grote onenigheid over de verdeelsleutel van het extra bedrag dat ter beschikking komt (iets meer dan 20 miljoen euro ten opzichte van het vorige contract) tussen de G5-clubs en de kleinere clubs uit de Pro League. En die verdeeldheid leek (dat was te zien aan de vele sombere gezichten op deze nochtans zonnige dag) groter dan ooit. Pierre François was zelf bijzonder ontgoocheld op deze vrijdagavond en hij besloot zijn mededeling aan de pers als volgt: “Soms heb ik het gevoel dat het voor de clubs steeds moeilijker wordt om het algemene belang boven het eigenbelang te stellen. Als ik kijk naar de aanbiedingen die we ontvangen hebben vind ik dat bijzonder jammer. Ik hoop dat mijn pessimisme tegen de volgende vergadering op vrijdag 21 februari zal verdwenen zijn want een dergelijk contract kan niet geweigerd worden.”

Lees nog meer via:

Het Laatste Nieuws – Nieuw Belgisch voetbalcontract

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Voor de volledigheid kan U hier alle uitslagen vinden van vrijdagavond: Super League: Standard – OH Leuven 3-0, RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 1-1; Jupiler Pro League mannen: KAA Gent – RSC Anderlecht 1-1, Proximus League 1B: KSV Roeselare – KFO Beerschot-Wilrijk 1-1; Nederlandse Eredivisie Vrouwen: ADO Den Haag – PSV 0-1, PEC Zwolle – VV Alkmaar 2-1, SC Heerenveen – Excelsior Barendrecht 2-0.

 

 

 

Share