Ook in het paasweekend werd er vrouwenvoetbal gespeeld op Belgische bodem. Er waren inhaalwedstrijden in de eerste, tweede en derde klasse A. Hieronder een overzicht met alle uitslagen.

Eerste klasse op maandag 28 maart 2016:
SV Zulte Waregem – Tongeren DV 2-0 (rust: 0-0).
Doelpunten: Charlien Ver Eecke 1-0, Charlien Ver Eecke 2-0.
Na de 2-0 werd Tongeren nog tot 10 speelsters herleid na een rode kaart voor Lisa Smellers.

Standard B blijft leider met 52 punten uit 22 duels
, SV Zulte Waregem volgt nu op de 2de plaats met 46 punten uit evenveel wedstrijden. Onderaan staat USGTH 12de met 26 punten, Tongeren DV 13de met 22 punten en OH Leuven B 14de en laatste met 7 punten.

Tweede klasse op zaterdag 26 maart 2016:
Wallonia Club Sibret – Rapide Wezemaal 3-3;

Derde klasse A op maandag 28 maart 2016:

Strijland Gooik – KDC Ruddervoorde 2-0;
KSK Voorwaarts Zwevezele – KFC Turnhout 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Stéphanie Van Gils 0-1 op strafschop, Manon de Bart 1-1, Tess Veegaete 2-1.

KV Mechelen is leider met 56 punten uit 22 wedstrijden, KSK Voorwaarts Zwevezele volgt als tweede met nu 55 punten uit evenveel wedstrijden, Maria-ter-Heide is derde met 53 punten, KAA Gent Ladies C vierde met 51 punten en KFC Turnhout volgt als vijfde met 36 punten.

Jessy Atila alweer succesvol bij haar club in de 2de Duitse Bundesliga! Foto - Paul Dijkmans

Jessy Atila alweer succesvol bij haar club in de 2de Duitse Bundesliga! Foto – Paul Dijkmans

PS: Nog melden dat op paasmaandag 28 maart 2016 in de 2de Bundesliga Noord ex-Belgian Red Flame Jessy Atila haar team Herforder SV op weg zette naar de overwinning tegen BW Hohen Neuendorf. Nadat ze tijdens de rust inviel lukte de ex-speelster van Rapide Wezemaal en STVV het openingsdoelpunt na 68 minuten (1-0). Het werd uiteindelijk 2-1 na een strafschopgoal van de Poolse Patrycia Pozerska (1-1, 75ste minuut) en het winnende doelpunt van Merza Julevic (2-1, 90ste minuut).
Herforder SV is derde in de stand met 31 punten uit 17 duels achter BV Cloppenburg, dat 40 punten telt, en leider MSV Duisburg dat nog altijd het maximum van 51 op 51 heeft.