Share

Op dinsdag 18 februari 2020 maakte Pia Sundhage, de Zweedse bondscoach van Brazilië, haar selectie van 24 namen bekend die vanaf begin maart 2020 in Frankrijk zullen deelnemen aan het allereerste Tournoi de France dat ook geldt als voorbereiding op de Olympische Spelen eind juli begin augustus van dit jaar in Tokio

De Braziliaanse selectie voor het eerste Tournoi de France! Foto – (c) CBF

Er staan twee debutanten op haar lijst namelijk een doelvrouw Natascha, die in Frankrijk speelt bij Paris FC, en een linksachter Jucinara die op dit ogenblik onder contract staat bij Levante UD in Spanje. Opmerkelijk is ook dat er maar liefst 10 van de 24 speelsters die geselecteerd werden op dit ogenblik in Brazilië voetballen. Bij de 24 zit uiteraard ook Marta, met 17 doelpunten de topschutter aller tijden op het WK voetbal (een record dat ze vorig jaar op dinsdag 18 juni 2019 tijdens het WK vestigde in Valenciennes), en Formiga, de enige speelster in de wereld die zowel 7 keer aanwezig was op een WK-eindronde in het vrouwenvoetbal als voorlopig op 6 Olympische Spelen! Brazilië begint op woensdag 4 maart 2020 in Valenciennes tegen Nederland, het speelt op zaterdag 7 maart 2020 opnieuw in Valenciennes tegen Frankrijk en het eindigt het tornooi op dinsdag 10 maart 2020 in Calais tegen Canada.

Voetballegende Formiga speelt in Frankrijk en wordt daar altijd gevraagd om handtekeningen op truitjes te zetten! Foto -(c) Vrouwenteam.be / MaMPict

***Dit is de volledige selectie van Pia Sundhage voor het Tournoi de France 2020:

Doelvrouwen:

Aline (UD Granadilla Tenerife, Spanje), Bárbara (Avai Kindermann), Natascha (Paris FC, Frankrijk);

Verdedigers:

Bruna Benites (Internacional), Daiane (Tacón, Spanje), Erika (Corinthians), Jucinara (Levante UD), Leticia Santos (1.FFC Frankfurt, Duitsland), Rafaelle (Changchun Dazhong, China), Tayla (Santos), Tamires (Corinthians);

Middenvelders: 

Aline Milene (Ferroviária), Andressa Alves (AS Roma, Italië), Andressinha (Corinthians), Debinha (North Carolina Courage, Verenigde Staten), Duda (Sao Paulo), Formiga (Paris Saint-Germain, Frankrijk), Luana (Paris Saint-Germain), Thaisa (Tacón, Spanje);

Aanvallers:

Bia Zaneratto (Palmeiras), Cristiane (Santos), Geyse (Madrid CFF, Spanje), Ludmila (Atlético de Madrid, Spanje), Marta (Orlando Pride, Verenigde Staten).

Lees nog meer over de bekendmaking van de Braziliaanse selectie via:

Website CBF

Bekijk de 17de WK-goal van Marta vorig jaar in Valenciennes:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share