Share

Er werd uitgekeken naar de hervatting van de Duitse Flyeralarm Frauen-Bundesliga want op vrijdag 14 februari 2020 stond er met TSG Hoffenheim – VfL Wolfsburg meteen een topaffiche op het programma.

Tot veler verbazing was het team uit Hoffenheim, dat onder leiding staat van Jürgen Ehrmann, na 13 speeldagen alleen tweede in de stand op 3 punten van de regerende Duitse landskampioen en bekerhouder. Maar kon de verrassing van de competitie ook helemaal naast het wereldelftal uit Wolfsburg komen. Het antwoord zou snel volgen in het Dietmar-Hopp-Stadion van Sinsheim.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Magenta Sport:

VfL Wolfsburg maakte dus heel snel duidelijk wie nog altijd de beste ploeg is in Duitsland want dankzij goals van de Zweedse Fridolina Rolfö (0-1, 6de minuut), de Deense Pernille Harder (0-2, 15de minuut) en een schitterend in de winkelhaak gedraaide vrije trap van Alexandra Popp (0-3, 23ste minuut) was het topduel binnen het halfuur al beslist. Na de pauze dikte Svenja Huth met haar allereerste competitiedoelpunt voor VfL Wolfsburg aan tot 0-4 (70ste minuut) vooraleer Maximiliane Rall een eerste doelpunt voor de thuisploeg kon scoren (1-4, 72ste minuut). Tien minuten voor tijd mocht Pernille Harder haar tweede van de avond en haar 20ste van deze competitie tegen de netten tikken (1-5, 80ste minuut). De Zwitserse international Luana Bühler zette de eindstand op het bord (2-5, 84ste minuut).

VfL Wolfsburg staat door deze overwinning met 40 punten uit 14 wedstrijden 6 punten voor op het duo Hoffenheim en Bayern München, dat mede danzkij een doelpunt van Oranje Leeuwin Lineth Beerensteyn met 0-3 won op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen. SGS Essen, dat met 0-4 won uit bij MSV Duisburg, is vierde met 25 punten, Turbine Potsdam (5-0-thuiswinst tegen 1.FC Köln) is vijfde met 24 punten en 1.FFC Frankfurt (2-3-winst op bezoek bij rode lantaarn FF USV Jena) 6de met 21 punten uit 14 wedstrijden. SC Freiburg werd de leider in de rechterkolom door met 0-2 te winnen op bezoek bij SC Sand. SC Freiburg telt 18 punten. SC Sand 16.

Nog meegeven dat VfL Wolfsburg op de 15de speeldag al op vrijdag 21 februari 2020 thuis speelt tegen Turbine Potsdam terwijl het in de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League eind maart 2020 tegen Glasgow City LFC mag uitkomen met de heenwedstrijd in Schotland!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share