Share

Op vrijdag 7 februari 2020 ontving titelverdediger en leider RSC Anderlecht de vrouwelijke Buffalo’s in Tubeke. De vraag was of KAA Gent Ladies als tweede ploeg in deze competitie punten kon afsnoepen van vrouwelijk paars-wit?

De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong na een mooi gekruist grondscherend schot van Sakina Ouzraoui Diki (1-0, 4de minuut), die zo haar 1ste doelpunt in de Super League aantekende maar de wedstrijd bleef spannend. In het begin van de tweede helft lukte Shari Van Belle met haar derde competitiedoelpunt van het seizoen de gelijkmaker (1-1, 48ste minuut). Beide teams hadden daarna kunnen winnen maar het bleef bij een puntendeling waarmee het team voorzitster Dominique Reyns wellicht het meest tevreden was.

De gelijkmaker van Shari Van Belle (KAA Gent Ladies) betekende pas voor de tweede keer puntenverlies voor regerend landskampioen RSC Anderlecht dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op dezelfde avond kwam OH Leuven bijna op voorsprong op bezoek bij Standard toen een voorzet van Inara Bouker tegen de paal belandde. Vervolgens nam Standard de bovenhand en het won uiteindelijk met ruime cijfers dankzij het 11de competitiedoelpunt van het seizoen van Sanne Schoenmakers (1-0, 28ste minuut) en een dubbel van Lola Wajnblum gespreid over de twee helften (2-0, 38ste en 3-0, 58ste minuut).

Op zaterdag leek Club Brugge bij de rust op weg naar een tweede overwinning dit seizoen tegen KRC Genk Ladies. Charlotte Laridon, die inmiddels haar overeenkomst bij haar club verlengde, lukte immers net voor de pauze haar 8ste competitiedoelpunt van het seizoen. Daarmee heeft ze voorlopig de helft van het aantal goals dat vrouwelijk blauw-zwart dit seizoen al scoorde achter haar naam staan. Maar in de tweede helft sloeg een sterker Genk terug en na de gelijkmaker van Aster Janssens even over het uur (1-1, 61ste minuut) was het Jarne Teulings die de bezoekers de overwinning bezorgde (1-2, 75ste minuut).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 15de speeldag op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020:

Club Brugge – KRC Genk Ladies 1-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 44′ Charlotte Laridon 1-0, 61′ Aster Janssens 1-1, 75′ Jarne Teulings 1-2.

Bekijk een korte samenvatting dankzij Sportbeat TV:

Fb Sportbeat TV

Bekijk een fotoreportage rond dit duel met dank aan David Catry via:

Sportpix.be

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 4′ Sakina Diki Ouzraoui 1-0, 48′ Shari Van Belle 1-1.

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Standard – OH Leuven 3-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 28′ Sanne Schoenmakers 1-0, 38′ Lola Wajnblum 2-0, 58′ Lola Wajnblum 3-0.

Bekijk een korte samenvatting dankzij Sportbeat TV:

Fb Sportbeat TV

De stand na 15 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 15-41 (41-7);

2. Standard 15-30 (33-14);

3. KAA Gent Ladies 15-26 (31-22);

4. KRC Genk Ladies 15-20 (28-23);

5. Club Brugge 15-13 (16-37);

6. OH Leuven 15-1 (7-53);

TOPSCORERS:

11 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is met 11 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

8 doelpunten:

Charlotte Laridon (Club Brugge);

Charlotte Laridon lukte haar 8ste competitiedoelpunt van het seizoen en is voorlopig de beste Belgische schutter in de Super League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Jarne Teulings (KRC Genk Ladies);

6 doelpunten:

Jassina Blom (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (Standard);

4 doelpunten:

Aster Janssens (KRC Genk Ladies);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lisa Petry (Standard), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies);;

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Merel Bormans (Standard);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Luna Vanzeir (OH Leuven), Elle Decorte (Club Brugge), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Sari Kees (voor RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies), Lauren Huys (voor KAA Gent Ladies tegen KRC Genk Ladies).

***Dit is het programma voor de 16de speeldag op vrijdag 21 februari 2020 om 20 uur:

Standard – KAA Gent Ladies;

RSC Anderlecht – Club Brugge;

OH Leuven – KRC Genk Ladies (om 20u30);

Voor de tussenstanden van de wedstrijden in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Dit is het programma voor de 17de speeldag op vrijdag 28 februari 2020:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht;

KAA Gent Ladies – OH Leuven;

Club Brugge – Standard (29/02/2020);

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share