Share

Op maandag 24 februari 2020 maakte de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman haar selectie bekend voor het allereerste Tournoi de France, dat de Franse Voetbalbond begin maart 2020 organiseert ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land!

Foto – (c) KNVB / Ons Oranje

Opvallend in de selectie is de terugkeer van Lieke Martens en van Stefanie van der Gragt, het duo van FC Barcelona dat lange tijd niet beschikbaar was vanwege respectievelijk een teenblessure en een knieblessure. Lieke Martens kwam niet meer in actie voor de Oranje Leeuwinnen sinds de tegen de Verenigde Staten verloren WK-finale op zondag 7 juli 2019 in Lyon. Stefanie van der Gragt stond wel nog op het veld op 3 september 2019 in het met 3-0 gewonnen kwalificatieduel op weg naar het EK Engeland 2021 tegen Turkije in Heerenveen waar ze zelfs nog het openingsdoelpunt scoorde! 

Stefanie van der Gragt heeft goede herinneringen aan het Stade du Hainaut in Valenciennes want ze scoorde er in de kwartfinale tegen Italië! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dit is de 24-koppige selectie van vrouwelijk Oranje in alfabetische volgorde:

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Everton), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Joëlle Smits (PSV), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Ashleigh Weerden (FC Twente) en Lynn Wilms (FC Twente).

Bondscoach Sarina Wiegman kan voor dit tornooi geen beroep doen op Liza van der Most, de speelster van Ajax die langdurig geblesseerd is. Desiree van Lunteren besliste dan weer eind 2019 een punt achter haar interlandcarrière te zetten.

Bondscoach Sarina Wiegman gaf op het You Tube kanaal van Ons Oranje ook wat toelichting bij de selectie:

 

Nederland begint aan het tornooi op woensdag 4 maart 2020 om 19 uur in het Stade du Hainaut van Valenciennes tegen Brazilië. Op zaterdag 7 maart 2020 speelt het met aftrap ook om 19 uur in het Stade de l’Épopée van Calais tegen Canada. Op dinsdag 10 maart 2020 volgt de slotwedstrijd in Valenciennes tegen gastland Frankrijk met aftrap dan om 21 uur!

Lees ook nog:

Vrouwenteam.be

en over de Braziliaanse selectie via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share