Share

Op zaterdag 22 februari 2020 stond er in Zottegem een Oost-Vlaamse derby op het programma in de 2de klasse A van het Belgische vrouwenvoetbal tussen KSV Sottegem en K. Olsa Brakel.

In een derby gaat iedereen voluit en dan zijn zelfs akrobatische manieren om de bal bij te houden van toepassing! Hier Laura Polfliet (Olsa Brakel) met Justine Hellinckx (KSV Sottegem) in de rug. Foto – (c) Fluppe Laemont

KSV Sottegem, vooraf op een 9de plaats in de stand, had onder leiding van Jonas Van De Maele de heenwedstrijd op zaterdag 5 oktober 2019 in Brakel gewonnen met 0-1 dankzij een laat doelpunt van Amirah Abdallah Hassan (80ste minuut) en dus was Olsa Brakel, bij aanvang op een 11de plaats in het klassement met Maarten Andries als coach uit op revanche.

U kan een samenvatting van de derby KSV Sottegem – K. Olsa Brakel op het jeugdcomplex aan de Kloosterstraat in Zottegem bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het burenduel kreeg dus ook een derbyresultaat. Het werd 2-2 na goals van Amira Abdallah Hassan (1-0, 10de minuut) en van Yana Van Hautegem (1-1, 37ste minuut) voor de rust en van Silke Bodequin (2-1, 78ste minuut) en van Limke Meersschaert (2-2, 85ste minuut) in de tweede helft. Ook nog meegeven dat er in totaal 4 keer geel werd getrokken. Naast Sofie De Plus (KSV Sottegem, 52ste minuut) en Laura Polfliet (Olsa Brakel, 85ste minuut) was er ook nog geel voor twee speelsters van de thuisploeg namelijk voor Elodie Lefebvre (50ste minuut) en voor Amirah Abdallah Hassan (59ste minuut).

Luister naar Silke Bossant (K. Olsa Brakel) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Shana De Frenne (KSV Sottegem) dankzij Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van RSC Anderlecht is na het 0-0-gelijkspel tegen KVK Svelta Melsele nog altijd leider in deze reeks met 47 punten uit 18 duels voor Wuustwezel (37 punten), Dames VK Egem (36 punten) en Bosdam Beveren (35 punten). KSV Sottegem volgt op de 8ste plaats met nu 25 punten uit 18 duels.

KSV Sottegem voor de derby tegen K. Olsa Brakel op zaterdag 22 februari 2020! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Daarna volgen de beloftenteams van SV Zulte Waregem (9de ook met 25 punten maar een wedstrijd minder gewonnen dan KSV Sottegem) en van Club Brugge (23 punten). K. Olsa Brakel blijft voorlopig op de 11de plaats staan met 22 punten uit 18 wedstrijden. Dan is er een kloof van 12 punten met het beloftenteam van USGTH Ladies. SW Ladies Harelbeke (6 punten) en ASC Havinnes (4 punten) sluiten de rij.

K. Olsa Brakel vlak voor de Oost-Vlaamse derby uit bij KSV Sottegem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op de volgende competitiedag in de 2de klasse A speelt Olsa Brakel op zaterdag 29 februari 2020 thuis tegen Dames VK Egem terwijl KSV Sottegem op bezoek gaat bij het beloftenteam van FWS Woluwe. De week nadien op zaterdag 7 maart speelt Olsa Brakel uit bij ASC Havinnes terwijl KSV Sottegem ook dan een uitwedstrijd heeft bij Dames VK Egem. De eerstvolgende thuiswedstrijd van KSV Sottegem is pas op zaterdag 21 maart 2020 als ASC Havinnes op bezoek komt. Op diezelfde dag speelt ook Olsa Brakel weer thuis en dan tegen KVK Svelta Melsele.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share