Op vrijdag 28 februari 2020 en schrikkeldag zaterdag 29 februari 2020 stonden er competitiewedstrijden in de Super League, de 1ste klasse en de 2de klasse A en B op het programma. U kan hieronder een overzicht met alle uitslagen bekijken.

Dit weekend lag de focus op diversiteit met ‘Football for All’! Foto – (c) PFPhotography

***Super League – 17de speeldag:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht Afgelast;

KAA Gent Ladies – OH Leuven 5-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 4′ Tine Schryvers 1-0, 54′ Marie Minnaert 2-0, 70′ Elena Dhont 3-0, 86′ Elena Dhont 4-0, 89′ Nina Stapelfeldt 5-0.

Bekijk de samenvatting met dank aan Sportbeat TV:

Fb Sportbeat TV

Club Brugge – Standard 1-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 9′ Lola Wajnblum 0-1, 21′ Celien Guns 1-1, 72′ Noémie Gelders 1-2 op strafschop.

Celien Guns (Club Brugge) probeert Sophie Strepenne (Standard) uit te spelen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht blijft leider met 44 punten uit 16 wedstrijden, Standard is tweede met 36 punten uit 17 duels en KAA Gent Ladies derde met 29 punten uit 17 wedstrijden. KRC Genk Ladies staat op de vierde plaats met 23 punten uit 16 wedstrijden, Club Brugge heeft 13 punten uit 17 duels en OH Leuven is 6de en laatste met 1 punt uit 17 wedstrijden.

Bekijk een fotoreportage van David Catry rond Club Brugge – Standard via:

***1ste klasse – 21ste speeldag:

USGTH Ladies – Standard B 2-1;

DVC Eva’s Tienen – SC E. Aalst 1-5;

Kontich – Massenhoven 1-3;

OH Leuven B – KSK Voorwaarts Zwevezele 3-0;

Het beloftenteam van OH Leuven won thuis tegen KSK Voorwaarts Zwevezele! Foto – (c) OH Leuven

SV Zulte Waregem – KV Mechelen 1-3;

FWS Woluwe – VC Moldavo Afgelast;

FW Diksmuide Merkem – KRC Genk Ladies B 2-4;

KAA Gent Ladies B bye;

SC Eendracht Aalst loopt als leider met nu 54 punten uit 20 wedstrijden verder uit want de eerste drie achtervolgers kwamen niet in actie. FWS Woluwe volgt op 13 punten met 2 duels minder gespeeld. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 37 punten uit 19 duels en VC Moldavo is vierde met 34 punten uit 19 wedstrijden. Onderaan is Massenhoven 13de met 19 punten uit 20 duels, KV Mechelen heeft 17 punten uit 20 wedstrijden en KSK Voorwaarts Zwevezele heeft 14 punten uit 19 duels.

Olsa Brakel – Dames VK Egem 1-3;

De bezoekende Lies Van Hamme en Laura Polfliet in duel tijdens Olsa Brakel – Dames VK Egem! Foto – (c) Fluppe Laemont

USGTH Ladies B – SW Ladies Harelbeke 5-0;

Het beloftenteam van USGTH Ladies won met 5-0 dankzij 3 goals van Fiona Ballez en 2 van Margot Cartage! Foto – (c) USGTH Ladies

SV Zulte Waregem B – RSC Anderlecht B 1-6;

Bosdam Beveren – Wuustwezel 1-5;

FWS Woluwe B – KSV Sottegem Afgelast;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht blijft leider met 50 punten uit 19 wedstrijden. Wuustwezel is de eerste achtervolger met 40 punten uit 19 duels. Dames VK Egem staat op de derde plaats met 39 punten uit 19 wedstrijden. Onderaan is Olsa Brakel 11de met 22 punten uit 19 duels, het beloftenteam van USGTH Ladies is 12de met 13 punten uit 19 wedstrijden, SW Ladies Harelbeke is 13de met 6 punten uit 19 duels en ASC Havinnes is 14de met 4 punten uit 19 wedstrijden.

***2de klasse B – 19de speeldag:

Sibret – VVC Brasschaat Afgelast;

RFC de Liège – KHO Wolvertem Merchtem 4-0;

E. Louwel – KV Mechelen B 4-0;

Standard C – KVC Westerlo 3-5;

Westerlo juicht na de winst op bezoek bij Standard C in de 2de klasse B met 3 goals van Britt Labro! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

RFC Perwez – KSK Heist 0-5 forfait;

ASE De Chastre – FC Irlande Auderghem 2-1;

RUS Loyers bye;

RFC de Liège is leider met 45 punten uit 17 wedstrijden, ASE De Chastre is tweede met 39 punten uit 17 wedstrijden daarna volgt een trio Westerlo, VVC Brasschaat en Standard C op 14 punten van de leider. Onderaan is RUS Loyers 9de met 22 punten uit 17 duels, ook Wolvertem Merchtem heeft 22 punten maar een wedstrijd minder gewonnen dan Loyers. Eendracht Louwel is 11de met 14 punten uit 18 duels, het beloftenteam van KV Mechelen is 12de met 7 punten uit 18 wedstrijden en RFC Perwez sluit de rij als 13de met 6 punten uit 18 wedstrijden.

Dames VK Egem D, het eerste team dat in de 3de provinciale West-Vlaanderen puntjes wist af te snoepen van KSV Rumbeke! Foto – (c) Dames VK Egem

***Nog melden dat in de 3de provinciale West-Vlaanderen KSV Rumbeke op zondagnamiddag 1 maart 2020 voor het eerst niet wist te winnen dit seizoen. Het kwam thuis niet verder dan een 3-3-gelijkspel tegen Dames VK Egem D. Shirley Meseure bracht de thuisploeg al na 2 minuten wedstrijd op voorsprong (1-0), maar de bezoekers sloegen onmiddellijk terug via Merel Van Praet (1-1, 3de minuut) en zij zette Dames VK Egem ook op voorsprong na 34 minuten wedstrijd (1-2). Qendresa Ujkani zorgde onmiddellijk na de rust zelf voor een 1-3 voorsprong voor de geelzwarten (51ste minuut). Dankzij een dubbel van de ingevallen Lindsay Verschaeve (2-3, 65ste en 3-3, 84ste minuut) hield KSV Rumbeke toch nog een puntje thuis! KSV Rumbeke behoudt met 67 punten uit 23 duels een ruime voorsprong op de achtervolgers SK Staden C en VV Alveringem, die ook allebei de punten deelden!

Website KSV Rumbeke

Bekijk de 3-3 van Lindsay Verschaeve via:

Fb Maurijn Devos

PS: Ook nog melden dat in de Engelse Premier League bij de mannen Liverpool op zaterdagavond 29 februari 2020 voor het eerst verloor na 44 speeldagen zonder nederlaag. Dat gebeurde op bezoek bij Watford waar het maar liefst 3-0 werd dankzij een dubbel van Ismaila Sarr (1-0, 54ste en 2-0, 60ste minuut) en een goal van Troy Deeney (3-0, 72ste minuut). Christian Kabasele stond de volledige wedstrijd op het veld voor Watford dat onder leiding staat van Nigel Pearson (ex-OH Leuven)! Divock Origi viel bij ‘The Reds’ van Jürgen Klopp na 65 minuten in voor Alex Oxlade-Chamberlain.