Share

Nadat Bayern München op dinsdagavond 16 juni 2020 landskampioen werd in Duitsland bij de mannen door met het kleinste verschil te winnen uit bij Werder Bremen dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski is op woensdag 17 juni 2020 ook de landskampioen in het Duitse vrouwenvoetbal bekend. Voor de zesde keer in acht seizoenen ging de titel naar VfL Wolfsburg!

VfL Wolfsburg domineerde het seizoen en het had op de 20ste speeldag ook geen moeite om thuis afstand te nemen van SC Freiburg. Dankzij een doelpunt van verdediger Joelle Wedemeyer even over het halfuur (1-0, 32ste minuut) was de weg naar een nieuwe landstitel definitief ingeslagen. De Deense topschutter Pernille Harder verdubbelde in het begin van de tweede helft de score (2-0, 47ste minuut) en die veranderde niet meer. Bayern München won wel nog met 0-4 op bezoek bij 1.FC Köln maar met nog twee speeldagen te gaan is de  kloof niet meer te dichten. VfL Wolfsburg heeft immers 58 punten uit 20 wedstrijden, Bayern München volgt met 50 punten uit 20 duels.

Nog meegeven dat deze beide teams eind augustus van dit jaar ook nog de Final 8 van de UEFA Women’s Champions League 2019-2020 spelen in Bilbao en San Sebastian!

Ook nog melden dat VfL Wolfsburg op zaterdag 4 mei 2020 de dubbel kan behalen in Duitsland. Het speelt dan immers de finale tegen SGS Essen.

Luister naar de laatste interviews uit Duitsland via:

Video’s Luc Calleeuw

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share