Share

De eindstrijd voor de organisatie van WK Vrouwenvoetbal 2023 wordt op donderdag 25 juni 2020 een duel tussen Colombia en het gezamenlijke bid van Australië en Nieuw-Zeeland, op dit moment de favoriet om als locatie gekozen te worden.

Het WK Vrouwenvoetbal 2023 wordt in elk geval een primeur want er zullen voor het eerst 32 teams aanwezig zijn op dat eindtornooi. Het kan ook een primeur worden voor de Belgian Red Flames als ze zich weten te plaatsen voor dat WK. En het zou ook voor het eerst een eindronde kunnen worden die in twee landen wordt gespeeld want het duo Australië/Nieuw-Zeeland wordt meer dan waarschijnlijk de locatie nu ook Japan zijn bid om dat WK te organiseren heeft teruggetrokken. Dat zorgt ervoor dat na Brazilië, dat al op maandag 8 juni 2020 zijn kandidatuur introk, enkel nog Colombia als alternatief overschiet.

Wie het WK Vrouwenvoetbal 2023 mag organiseren weten we dus op donderdag 25 juni 2020. 

Lees over de terugtrekking van Brazilië via:

Vrouwenteam.be

Lees over de terugtrekking van Japan via:

Japan Times

en via:

The Guardian

en de bevestiging via:

BBC Sport

Lees over het Japanse bid:

Japan2023bid

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share