Share

Wie gehoopt had te weten te komen waar de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert volgend seizoen zal spelen moet nog even geduld oefenen. Op vrijdag 26 juni 2020 kwam enkel de officiële melding van Manchester City dat de Belgian Red Flame na twee seizoenen haar Engelse club verlaat.

Eén van de topmomenten van Tessa Wullaert bij Manchester City. Op Wembley vlak voor de FA Women’s Cup Final 2019. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het nieuws kwam niet meteen als een verrassing want na haar transfer van VfL Wolfsburg waren de verwachtingen bij haar nieuw avontuur in Engeland hoog gespannen. Dat er de voorbije twee seizoenen geen Engelse landstitel op haar erelijst bijkwam zal zeker op sportief vlak een ontgoocheling zijn. Arsenal Ladies FC was in 2018-19 de betere van Manchester City terwijl Chelsea Ladies FC de titel kreeg op basis van een beter puntengemiddelde in het voorbije door het coronavirus stopgezette seizoen. Ook Europees viel het parkoers met Manchester City twee jaar op rij flink tegen. In haar eerste seizoen eindigde dat avontuur al in de eerste ronde eind september 2018 tegen Atlético de Madrid (1-1-uit en 0-2-verlies in de terugwedstrijd voor eigen publiek). Het voorbije seizoen verslikte het team van trainer Nick Cushing zich opnieuw in de Spaanse landskampioen. Het schakelde eerst nog wel het Zwitserse Lugano uit in de eerste ronde (1-7-winst in Zwitserland en 4-0-winst thuis) maar na een 1-1 tegen Atlético de Madrid in het Academy Stadium op woensdag 16 oktober 2019 in Manchester ging met een 2-1-nederlaag op woensdag 30 oktober 2019 in het Centro Deportivo Wanda Alcalá van Madrid definitief het Europese licht uit voor Manchester City, een team dat zowel in 2017 als in 2018 nog de halve finale van de UWCL had bereikt en toen telkens uitgeschakeld werd door Olympique Lyonnais. Tessa Wullaert kon er zelf in de terugwedstrijd niets aan doen want ze mocht niet eens invallen en de reisomstandigheden bij die Europese verplaatsing waren naar verluidt ook alles behalve optimaal.

Toen nog tweevoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert op Wembley met de FA Women’s Cup! Foto – (c) Manchester City/TW Official

Toch waren er ook positieve kanten aan het Engelse avontuur van Tessa Wullaert bij Manchester City. Ze won op zaterdag 23 februari 2019 op Bramall Lane, de thuishaven van Sheffield United, na strafschoppen de FA WSL Continental Cup (de Engelse Ligabeker) tegen Arsenal (0-0 na verlengingen en 4-2 na strafschoppen) en minder dan drie maanden later mocht ze op Wembley op zaterdag 4 mei 2019 voor 43.264 toeschouwers na een meer dan behoorlijke prestatie samen met haar ploegmaats de Engelse FA Women’s Cup de lucht in steken na een 3-0-overwinning tegen West Ham United. Mede dankzij die prestaties behaalde ze voor een derde keer de Gouden Schoen! Tessa Wullaert neemt afscheid van Manchester City met in totaal 10 doelpunten in 53 wedstrijden alle competities inbegrepen.

Tessa Wullaert met haar eerste trofee in Engeland: de ligabeker bij de vrouwen! Foto – (c) Manchester City Women/TW

Op haar Instagram- en Facebookaccount bedankte Tessa Wullaert haar club Manchester City, de technische staf en haar teamgenoten:

“This period has given me time to reflect and think about what’s really important for me and in life. And so I decided not to extend my contract at Manchester City, but thank you to everyone involved during the past 2 seasons. They have been good ??with lots of memories. However off course my journey continues and I’m even more excited for what’s ahead (so stay tuned?)! Until we meet again. Stay safe and keep Mcr blue. TW25 ✌???

Lees ook nog via:

Website Manchester City

Lees over het winnen van de FA WSL Continental Cup 2019 via:

Vrouwenteam.be

Lees over het veroveren van de FA Women’s Cup 2019 via:

Vrouwenteam.be

en via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share