Share

SV Zulte Waregem is klaar voor de stap naar de uitgebreide Super League die eind augustus 2020 van start gaat. De medische testen zijn inmiddels al achter de rug en ook het oefenprogramma is klaar.

Sheryl Merchiers, destijds in de Women’s BeNeLeague bij SV Zulte Waregem, is na veel ervaring te hebben opgedaan bij Lierse en RSC Anderlecht, opnieuw bij vrouwelijk Essevee terechtgekomen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vrouwelijk Essevee mag met het oog op het nieuwe seizoen een flink aantal nieuwkomers voorstellen aan zijn fans. Er kwam immers een volledig nieuw elftal richting Zulte afgezakt met allereerst de terugkeer van doelvrouw Ianthe Meerschaert, die de voorbije seizoenen voor Club Brugge uitkwam. Ook bij de veldspeelsters zijn er een aantal oude bekenden terug bij SV Zulte Waregem te bewonderen: Ulrike De Frère, Sheryl Merchiers en de op dit moment revaliderende Jana Coryn lieten RSC Anderlecht voor wat het was en ze brachten ook nog de jonge belofte Esther Buabadi mee. Amber De Priester, vorig seizoen bij KAA Gent Ladies, is eveneens een gezicht dat eerder al bij SV Zulte Waregem te zien was. Van de vrouwelijke Buffalo’s kwamen ook Ella Vierendeels, Romy Camps, Tine Lemmens, Geena Lisa Buyle en Lotte De Wilde het team van trainer Angelo Gaytant versterken.

Ella Vierendeels, die doorbrak bij KAA Gent Ladies, koos voor een nieuwe uitdaging bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor hen en de blijvers is de eerste echte veldtraining bij vrouwelijk Essevee  op dinsdag 14 juli 2020. Er is een stage voorzien in het weekend van 8 en 9 augustus 2020 in Brugge. En ook het volledige oefenprogramma is uitgetekend met volgende wedstrijden:

18/07/2020 Essevee – Bosdam Beveren (15u);

25/07/2020: Essevee – KSV Sottegem (15u);

29/07/2020: Essevee – KSK Voorwaarts Zwevezele (20u);

01/08/2020: Essevee – SC Eendracht Aalst Ladies (SL) (14u);

04/08/2020: Essevee – KSV Bredene (20u);

11/08/2020: Essevee – Dames VK Egem (20u);

15/08/2020: Essevee – Willem II (om 15u tijdens de Clubdag);

22/08/2020: Lille OSC – Essevee (15u);

U kan in de toekomst het vrouwenvoetbalteam van SV Zulte Waregem ook volgen via de nieuwe facebookaccount:

Fb Essevee Women SL

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share