Share

Nu zaterdag 4 juli 2020 staat in Duitsland de bekerfinale op het programma in het Rhein Energie Stadion van Keulen en ook in Franrijk wordt de bekerfinale bij de vrouwen alsnog gespeeld nadat eerst de halve finales zijn afgewerkt.

Met RSC Anderlecht (hier met Sarah Wijnants) en Standard (hier met Maurane Marinucci en Constance Brackman) stond er een droomaffiche als finale van Beker van België op het programma! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Met RSC Anderlecht – Royal Standard de Liège stond er een mooie affiche geprogrammerd voor de Belgische bekerfinale 2020 maar toen kwam het coronavirus roet in het eten gooien. Er zijn voorlopig geen plannen in België om dat duel alsnog te spelen.

Foto – (c) DFB

In Duitsland spelen ze na het beëindigen van de vrouwelijke Bundesliga afgelopen zondag 28 juni 2020 op zaterdag 4 juli 2020 ook nog de bekerfinale in Keulen. De wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en SGS Essen is overigens rechtstreeks te zien op ARD vanaf 16u35. Ook in Frankrijk hebben ze inmiddels beslist om het bekertornooi bij de vrouwen alsnog af te werken. De Franse Voetbalbond FFF maakte op dinsdag 30 juni 2020 bekend dat die finale dit jaar in het stade de l’Abbé-Deschamps van Auxerre zal plaatsvinden op zondag 9 augustus 2020 om 21 uur. Het duel kan ook rekenen op rechtstreekse televisieuitzending op zowel de openbare zender France 4 als het themakanaal Eurosport.

Janice Cayman kan met Olympique Lyonnais begin augustus 2020 de Franse beker winnen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor Belgian Red Flame Janice Cayman betekent het dat ze met Olympique Lyonnais op zondag 2 augustus 2020 eerst moet aantreden op bezoek bij En Avant Guingamp terwijl de andere halve finale in Libourne zal gaan tussen Girondins de Bordeaux en Paris Saint-Germain. Vorig seizoen stonden er met Maud Coutereels en Silke Demeyere twee Belgische speelsters in de Franse bekerfinale die op woensdag 8 mei 2019 in Châteauroux werd gewonnen door Olympique Lyonnais tegen Lille OSC met 3-1! 

Lees nog meer hierover via:

Website FFF

Lees over de Duitse bekerfinale via:

Website DFB

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share