Charlien Ver Eecke, de topschutster van eersteklasser SV Zulte Waregem, heeft er een drukke zaterdag opzitten. Eerst won ze met vrouwelijk Essevee op bezoek bij Massenhoven met het kleinste verschil (0-1) en vervolgens trok ze naar Wingene om met haar volleybalteam Wivo in eerste provinciale West-Vlaanderen de wedstrijd om de titel te spelen tegen Avelgem.

Ook dat werd een succes want Wivo won dat duel voor meer dan 150 supporters in de “Wivo-Arena” tegen Kerdavo Avelgem met 3-0. Na een makkelijke eerste set die op 25-8 eindigde liep het in de tweede set iets minder want Avelgem kreeg maar liefst 6 setballen. Toch won Wivo ook de tweede set met 26-24. Ook in de derde set namen de bezoekers de beste start maar vervolgens kon Wingene een voorsprong opbouwen dat het niet meer uit handen gaf waardoor de derde set eindigde op 25-18. Het was een historisch moment voor de club want Wivo heeft na deze overwinning voor het eerst een kampioenenploeg en van volgend seizoen zal het ook voor het eerst een vrouwenvolleybalteam in de nationale reeksen hebben!

Wivo Wingene - De kampioenen van het seizoen 2015-16 in eerste provinciale West-Vlaanderen! Foto - David Catry

Wivo Wingene – De kampioenen van het seizoen 2015-16 in eerste provinciale West-Vlaanderen! Foto – David Catry

Dit is het team dat onder leiding van trainer Kris Dubois daarvoor zorgde: Emma Vandewalle, An Schelpe, Fiebe Icket, Alisha Devooght, Charlien Ver Eecke, Silke Deklerck, Marth Icket, Julie Heyndrickx, Nele Minnebo, Katrien Veys, Lies Casier, Elise Haest en Amber De Coessemaeker.