Share

De slotfase van de UEFA Women’s Champions League 2019-2020 wordt door het coronavirus pas eind augustus 2020 gespeeld in Spaans Baskenland. Het leek een vreemd schouwspel te zullen worden omdat dit plots in een ander voetbalseizoen valt en er al tal van transfers gebeurd waren waardoor de competitie wel voor een deel onthoofd leek.

Sara Björk Gunnarsdottir mag na haar overstap van VfL Wolfsburg naar het Franse Olympique Lyonnais alsnog aantreden in de slotfase van de editie 2019/2020.. Een finale tegen haar ex-club behoort tot de mogelijkheden! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Eén van de acht kwartfinalisten leek al bij voorbaat uitgeschakeld want het verloor tijdens de transferperiode haar eerste en tweede doelvrouw. Ook bepaalde nieuwkomers bij sommige clubs zouden in eerste instantie niet in actie mogen komen voor hun nieuwe club tijdens die slotfase. De UEFA, die eerst niet van plan was om dit euvel te voorkomen, heeft blijkbaar de absurde situatie ingezien en heeft inmiddels voor een belangrijke aanpassing gezorgd bij de spelersregistratie voor de UEFA Women’s Champions League 2019/2020.

Goed nieuws voor Kathrin-Julia Hendrich, hier nog in het shirt van 1.FFC Frankfurt, want zij mag na haar recente overstap van Bayern München naar VfL Wolfsburg meedoen in de Final 8 met haar nieuwe club in Spaans Baskenland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit is de nieuwe sinds vrijdag 10 juli 2020 aangepaste tekst:

“Vanwege de annulering van de meeste nationale competities in het vrouwenvoetbal, zal er een duidelijke pauze zijn tussen de seizoenen 2019/2020 en 2020/21. Aangezien de meeste clubs vanwege de extra financiële last de bestaande contracten niet konden verlengen, heeft het Uitvoerend Comité van de UEFA besloten de registratie van zes nieuwe spelers voor de kwartfinales, halve finales en finale toe te staan.

Alle zes de spelers mogen in een vorige ronde voor een andere club hebben gespeeld, maar slechts een maximum van drie mag hebben gespeeld voor een van de andere kwartfinalisten.

Dergelijke aanvullende registraties moeten op 18 augustus 2020 om middernacht CET zijn voltooid zijn.”

Zweeds international Hedvig Lindahl mag de kleuren van haar nieuwe club Atlético de Madrid verdedigen op weg naar de finale van de UWCL in Spaans Baskenland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het betekent concreet dat bijvoorbeeld de in Eupen geboren Kathrin Hendrich na haar overstap van Bayern München de kleuren van VfL Wolfsburg mag verdedigen vanaf de kwartfinale tegen Glasgow City FC of dat de Zweedse international Hedvig Lindahl, het afgelopen seizoen bij VfL Wolfsburg, nu wel het doel van Atlético de Madrid mag verdedigen in de kwartfinales tegen FC Barcelona en ook nog dat de Ijslandse international Sara Björk Gunnarsdottir na haar overstap van ook al VfL Wolfsburg naar Olympique Lyonnais mag uitkomen voor haar nieuwe club vanaf de kwartfinale tegen Bayern München.

Bekijk hieronder nog eens het volledige speelschema van de kwartfinales met de juiste uren:

Foto – (c) UEFA.com / UWCL

En het schema van de halve finales:

Foto – (c) UEFA.com / UWCL

Lees nog meer hierover via:

UEFA.com – UWCL

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share