Share

OH Leuven was de voorbije seizoenen in het vrouwenvoetbal vooral een jeugdopleidingscentrum maar het slaagde er in 2019-2020 toch in een puntje weg te kapen op het veld van Club Brugge. In het komende seizoen gaat de club met meer ambitie van start want het haalde enkele bekende en ervaren speelsters binnen die bovendien allemaal eerder voor de Belgian Red Flames uitkwamen.

Zowel Lenie Onzia als Tine Schryvers kwamen over van KAA Gent Ladies. Voor Tine Schryvers betekent de overstap naar OH Leuven een nieuwe uitdaging terwijl Lenie Onzia tijdens haar jeugdjaren al voor deze club uitkwam. Ook voor Sara Yüceil, die het Nederlandse PSV Eindhoven verliet, betekent de verhuis naar OH Leuven een tweede avontuur bij de club. Zij speelde eerder al bij OHL bij de start van de Women’s BeNeLeague!

Sara Yüceil en Lenie Onzia speelden op zaterdag 8 april 2020 in Eupen nog samen voor de Belgian Red Flames tegen Spanje. Straks keren ze allebei terug op het oude nest! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Daarnaast kwamen enkele speelsters over van KRC Genk Ladies namelijk Sari Kees, die bij haar oude club terugkeert, Janne Geers, Amber Tysiak en het jeugdig talent Dina Morlesin Gonzales. 

Sari Kees, hier nog in actie met KRC Genk Ladies op OH Leuven, keert eveneens terug naar haar ex-club! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OH Leuven speelt toekomende zaterdag 18 juli 2020 onder leiding van coach Jimmy Coenraets al een eerste oefenduel op weg naar de competitie in de nieuwe tot tien clubs uitgebreide Super League. Die vriendschappelijke wedstrijd gaat door in en tegen eersteklasser Kontich waar Karim Didi inmiddels al een tijdje trainer is.

Voor de volledigheid kan U hier alle oefenwedstrijden van het eerste team van OH Leuven bekijken:

18/07/2020: Kontich – OHL Women (15u);

25/07/2020: DVC Eva’s Tienen – OHL Women (14u);

01/08/2020: OHL Women – FWS Woluwe (16u, achter gesloten deuren);

07/08/2020: ADO Den Haag – OHL Women (17u in Scheveningen);

15/08/2020: PSV Eindhoven – OHL Women (16u in Eindhoven);

23/08/2020: OHL Women – Barendrecht (14u30 in Oud-Heverlee);

Er is ook nog een oefenprogramma voor het beloftenteam en dat kan U bekijken via:

Website OH Leuven

Lees over de transfers van Lenie Onzia en Sara Yüceil via:

Website OH Leuven

Lees over de overstap van Tine Schryvers van KAA Gent Ladies naar OH Leuven via:

Website OH Leuven

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Wel nog meegeven dat het eerste vrouwenteam van OH Leuven in de toekomst als OHL Women door het leven gaat terwijl het beloftenteam de nieuwe officiële benaming Jong OHL Women meekreeg.

Share