Op woensdag 29 juli 2020, een warme zomeravond, stond er in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een Luikse derby op het programma tussen RFC de Liège, nieuwkomer in de Belgische eerste klasse van het nationale vrouwenvoetbal, en Royal Standard de Liège, meervoudig Belgisch landskampioen en bekerwinnaar. Het duel vond plaats in het Stade de Rocourt!

RFC de Liège voor aanvang van de oefenderby tegen Royal Standard de Liège! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Vooraleer U een samenvatting van deze wedstrijd kan bekijken wel nog meegeven dat de thuisploeg verre van voltallig was. De zusjes Sophie en Stéphanie Gaillard waren er niet bij net als spits Marine Nihart maar dat gaf andere speelsters in het team de kans om te leren uit deze wedstrijd, aldus ex-profvoetballer Raphaël Quaranta.

Bekijk de samenvatting van RFC de Liège-Royal Standard de Liège dankzij Vrouwenteam TV:

Standard won dus uiteindelijk met dubbele cijfers bij het team dat volgend seizoen een klasse lager speelt. Bij de rust stond het 0-2 na goals van Lisa Petry (3de minuut) en een kopbalgoal van Sylke Calleeuw (37ste minuut).

De elf van Royal Standard de Liège die aan de Luikse oefenderby begonnen. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de pauze bracht trainer Hamide Lamara niet alleen Davinia Vanmechelen in maar ook Sanne Schoenmakers, de topschutster van de Super League 2019-2020 en Noémie Gelders. De score ging dan ook snel de hoogte in en het werd uiteindelijk 0-11 met 4 goals van Sanne Schoenmakers (48ste, 68ste, 71ste en 86ste minuut), 3 goals van Noémie Gelders (51ste op strafschop, 75ste op vrije trap en 83ste met een knap schot) en ook nog doelpunten van Sylke Calleeuw (haar tweede van de avond 57ste minuut) en Lisa Petry (ook haar tweede in dit duel 73ste minuut).