Share

Iets minder dan 37 jaar nadat Racing Club de Lens en RSC Anderlecht elkaar voor het eerst Europees partij gaven in de UEFA Cup in een wedstrijd die vooral bekend werd door het bizarre tegendoelpunt van paars-wit was het op zaterdag 15 augustus 2020 de beurt aan de vrouwenvoetbalteams van beide clubs om mekaar vriendschappelijk te ontmoeten in het Stade Degouve van Arras.

Het team van RC Lens dat in het komende seizoen te zien is in de Franse tweede klasse! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Voor RC Lens was het een primeur want de club nam de tweedeklasser FCF Arras over om in het vrouwenvoetbal te kunnen aantreden en het koos ervoor om meteen met een galawedstrijd te beginnen tegen de Belgische landskampioen RSC Anderlecht.

U kan een samenvatting van RC Lens-RSC Anderlecht bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De Belgische landskampioen won dus twee weken na de overwinning tegen topklasser FC Fleury 91 (3-4) ook de tweede oefenwedstrijd op Franse bodem. Dit keer was het met ruime 0-6-cijfers. Bij de rust stond het 0-2 na een vroeg doelpunt van Tine De Caigny (0-1, 6de minuut) op aangeven van Sarah Wijnants en kort voor de rust kopte Tine De Caigny bij een verre trap van doelvrouw Lowiese Seynhaeve door naar Sarah Wijnants die na een spurt richting het bezoekende doel de score verdubbelde (0-2, 45ste minuut).

De basiself van RSC Anderlecht in Arras voor de wedstrijd tegen RC Lens! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de tweede helft duwde vrouwelijk paars-wit de pedaal nog iets dieper in met eerst een mooie goal van Kassie Missipo op aangeven van Sakina Diki Ourzaoui (0-3, 54ste minuut).

Kassie Missipo is bijzonder gelukkig na haar eerste doelpunt voor RSC Anderlecht op aangeven van Sakina Diki Ouzraoui. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Daarna kwam Lens even opzetten met een gretige Namnata Traoré (ex-RC Saint-Denis, ex-Olympique de Marseille, ex-Saint-Etienne) die de bovenkant van de lat raakte (55ste minuut).

Namnata Traoré, overgekomen van RC Saint-Denis, viel in bij de thuisploeg RC Lens en was meteen gevaarlijk! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Maar RSC Anderlecht bleef in balans en het scoorde opnieuw eerst met een kopbaldoelpunt van Michelle Colson na een hoekschop van Tessa Wullaert (0-4, 65ste minuut) en vervolgens met een dubbel van de drievoudige Gouden Schoen die zo haar eerste twee doelpunten voor haar nieuwe club lukte en de eindstand op het bord zette. In de 70ste minuut rondde ze een mooie aanval af met rechts op aangeven van Tine De Caigny (0-5). Net na de drankpauze trapte ze al haar tweede tegen de netten met links na een assist van Elke Van Gorp (0-6, 71ste minuut).

Drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert lukte haar eerste doelpunten sinds haar terugkeer bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het moet gezegd dat Tessa Wullaert in het begin van de tweede helft ook al twee keer raak trof maar die doelpunten werden afgekeurd wegens nipt buitenspel! Na het thuisverlies tegen PSV Eindhoven tankte vrouwelijk paars-wit dus wat vertrouwen voor het op bezoek gaat bij SGS Essen voor het laatste oefenduel in voorbereiding op de uitgebreide Super League waarbij het op zaterdag 29 augustus 2020 begint met een thuiswedstrijd tegen Standard.

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond RC Lens – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Lees ook nog over die historische Europabekerwedstrijd tussen beide clubs met ‘de steen van Munaron’  via:

Website Het Nieuwsblad

en via:

Bel-Foot-euro.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share