Share

Volgens de KBVB en Eleven Sports was er een akkoord om de samenvattingen van elke speeldag van de Women’s Scooore Super League op maandagavond uit te zenden op Canvas en La Deux bij respectievelijk Extra Time en La Tribune. Maar wie op maandag 31 augustus 2020 afstemde op Canvas zag helemaal geen vrouwenvoetbal in het programma van Frank Raes en met als gasten Filip Joos, Mohamed Messoudi en ex-Rode Duivels Gert Verheyen en Wesley Sonck.

Amber Tysiak ziet hoe Jolet Lommen het eerste doelpunt van KAA Gent Ladies tegen de netten kopt. Doelvrouw Faye Lammertijn (OHL Women) is geklopt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De vierde speeldag van de Jupiler Pro League werd wel volledig doorgelicht met naast de winst van Club Brugge op bezoek bij KRC Genk (1-2), het nieuwe puntenverlies voor RSC Anderlecht onder leiding van Vincent Kompany op bezoek bij KV Oostende (2-2), de leidersplaats voor Sporting de Charleroi dat nu ook bekerwinnaar Royal Antwerp FC versloeg (2-0) en de uitspraken van Roman Yaremchuk bij KAA Gent die niet tevreden is met de speelstijl onder de nieuwe coach Laszlo Bölöni. Er was uiteraard nog de ‘Keek op de Week’ van Filip Joos en ook het mogelijke vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona kwam aan bod maar van vrouwenvoetbal en de samenvattingen van de openingsdag in de Women’s Scooore Super League was er helemaal geen sprake. Zelfs de unieke prestatie van Olympique Lyonnais, de club van eenmalig Gouden Schoen en Belgian Red Flame Janice Cayman, die voor de vijfde keer op rij (en de zevende keer in totaal de UEFA Women’s Champions League won) werd vreemd genoeg niet besproken. Op zondag 30 augustus 2020 was er in Sportweekend wel een portret rond de komst van Tessa Wullaert bij RSC Anderlecht maar meer dan dat was er dus niet.

Jolet Lommen trapte zopas met rechts naar doel voor KAA Gent Ladies in de Women’s Scooore Super League 2020/21! Het is de 0-2 voor de vrouwelijke Buffalo’s op bezoek bij OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bij La Tribune op RTBF passeerden de twee goals van Mariam Abdulai Toloba op zaterdagnamiddag voor RSC Anderlecht tegen Standard (2-0) wel de revue maar wel heel kort. Cécile De Gernier, de ex-Belgian Red Flame die het gezicht van het vrouwenvoetbal zal zijn in dit programma, blonk uit door afwezigheid. Ze had na de topaffiche van zaterdag 29 augustus 2020 in het Lotto Park wel nog even een bijzonder kort gesprekje opgenomen met Ellen Charlier van Standard maar ook daar kwam er geen enkel beeld van de andere ploegen in de uitzending. Wie dus het vrouwenvoetbal uit de Women’s Scooore Super League zal willen zien dit seizoen zal er dus echt voor moeten betalen aan Eleven Sports of komt er na dit schrijven misschien toch nog een aanvaardbare oplossing met de openbare zenders uit de bus?

Bekijk het potret rond Tessa Wullaert in Sportweekend via:

Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share