Share

De Koninklijke Belgische Voetbalbond bestaat sinds 1 september 2020 precies 125 jaar maa rhet kan zijn jubileum in de huidige COVID-19-context helaas niet op korte termijn vieren met leden en fans. De KBVB lanceert wel verschillende initiatieven met een blijvende impact en het eert ook zijn grote voetbalheldinnen en -helden uit het verleden via de lancering van de Legends Club.

Annelies Timmermans die jarenlang voor Rapide Wezemaal en STVV speelde behoort nu ook tot de Legends Club! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Daar zullen 10 ex-Belgian Red Flames deel van uitmaken net als 9 ex-bondscoaches als 110 ex-Rode Duivels. Die Legends Club is niet alleen samengesteld op basis van het aantal gespeelde interlands, ook deelnames aan EK’s, WK’s of Olympische Spelen tellen mee. Alle leden van de Legends Club krijgen een eremedaille, ook postuum.

Anne Noë, ex-doelvrouw van het Belgische nationale vrouwenteam ex-bondscoach maakt nu ook deel uit van The Legends Club! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De 10 ex-Belgian Red Flames zijn in alfabetische volgorde: Niki De Cock, Dorine Delombaerde, Nadia Dermul, Femke Maes, Wendy Migom, Anne Noë, Annelies Timmermans, Kristel Vautmans, Marina Verdonck en Aline Zeler.

Lees nog meer hierover via:

Website KBVB/RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share