Share

Op woensdag 9 september 2020 gaat de sportdocumentaire over een van de beste voetbalteams ter wereld, en dat is Olympique Lyonnais waar Belgian Red Flame Janice Cayman speelt, in première in de Franse bioscopen. Het werk van Stéphanie Gaillard kreeg als titel ‘Les joueuses #paslàpourdanser’.

Olympique Lyonnais na de 6de overwinning van de UWCL in het Hongaarse Boedapest! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het vrouwenvoetbalteam van Olympique Lyonnais maakte het voorbije decennium naam als een van de beste voetbalteams ter wereld. Van training tot competitie, van twijfels tot overwinningen, deze film duikt voor het eerst in het dagelijkse leven van deze uitzonderlijke groep speelsters. Het is ook een uitnodiging om een ​​nieuwe kijk te werpen op de plaats die vrouwen in de sport krijgen: een universum waar de waarden van respect en openheid de pijlers zullen zijn van de evolutie naar gelijkheid.

Bekijk een trailer via Film Francophone d’Angoulême:

De duur van deze sportdocumentaire, die gedraaid werd toen Reynald Pedros de coach was en Belgian Red Flame Janice Cayman er nog niet speelde, is 1 uur en 28 minuten in een productie van Julie Gayet en geregiseerd door Stéphanie Gaillard.

Nog meegeven dat het vrouwenvoetbalteam van Olympique Lyonnais op zondag 30 augustus 2020 voor de vijfde keer op rij en voor de zevende keer in totaal de UEFA Women’s Champions League won. Bij hun terugkeer in Lyon kregen ze respect van het mannenteam dat op het trainingsveld een erehaag vormde voor de Europese clubkampioen en de Franse landskampioen en bekerwinnaar!

Bekijk nog deze video rond het winnen van de 7de UWCL in San Sebastian dankzij OL TV: 

U kan Olympique Lyonnais volgen via:

Fb Olympique Lyonnais

Lees hierover ook nog via:

Website L’Equipe

En ook nog via:

Website France 3 – Regions

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:

 

Share