Share

De tweede speeldag in de Women’s Scooore Super League was er één met veel doelpunten en die vielen vooral in de wedstrijden op zaterdag. Op vrijdagavond 4 september 2020 noteerden we het eerste gelijkspel van de nieuwkomers Sporting de Charleroi en FWS Woluwe terwijl KAA Gent Ladies afstand nam van SC Eendracht Aalst Ladies.

De Zebra Belfius Academy in Marcinelle waar het vrouwenteam van Sporting de Charleroi haar thuiswedstrijden zal afwerken! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het vrouwenvoetbalteam van Sporting de Charleroi speelde op vrijdagavond 4 september 2020 voor het eerst een thuiswedstrijd en dat op het jeugdcomplex van de club in Marcinelle. Het werd bijna volledig gedomineerd door de bezoekers maar die konden alleen diep in de tweede helft scoren na een kopbalgoal van Lies Tambeur op hoekschop van Sarah Van Haute (0-1). Enkele ogenblikken later waren de bordjes al terug in evenwicht na een mooi opgezette aanval via de Maltese Ylenia Ann Carabott en de Iraanse Yasaman Farmani die daarna knap afgerond werd door Estelle Dessilly (1-1), overgekomen van eersteklasser USGTH Ladies. Sporting de Charleroi mocht het eerste punt ooit vieren als een overwinning!

Luister naar Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies had weinig moeite met SC Eendracht Aalst Ladies. Het nam in de eerste helft afstand via doelpunten van Lobke Loonen (1-0) Jasmien Mathys (2-0) en Jolet Lommen (3-0). In de tweede helft hielden de bezoekers de nul op het bord maar zelf scoren konden ze ook niet. De vrouwelijke Buffalo’s beginnen het seizoen met een 6 op 6, 2 overwinningen met 3-0 en zonder tegengoals!

KAA Gent Ladies scoorde voorlopig vlot in de competitie! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zaterdag 5 september 2020 vielen er vooral doelpunten. Het verschil tussen de teams was op papier te groot en dat kwam ook tot uiting op het veld. Club YLA nam vlot afstand van KRC Genk Ladies, dat ondanks het debuut van de teruggekeerde Aline Zeler, een zware nederlaag niet kon voorkomen. Marie Minnaert scoorde opnieuw 2 keer, ook Charlotte Laridon (Club YLA) en Jorien Voets (KRC Genk Ladies) deden dat. Nicky Van Den Abbeele lukte maar één goal maar wel eentje met het hoofd voor de 2-0! Club YLA pakte met deze 5-2 een 6 op 6 en de opgeschroefde ambities krijgen voorlopig bevestiging.

Aline Zeler, hier met Charlotte Laridon, maakte haar comeback op het hoogste niveau bij KRC Genk Ladies op bezoek bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In Angleur was Sanne Schoenmakers de vrouw in the picture tijdens Standard – OHL Women. De topschutster van het voorbije stopgezette seizoen scoorde bij de eerste thuiswedstrijd meteen 4 doelpunten! Ook Noémie Gelders met een knappe vrije trap en Davinia Vanmechelen scoorden allebei vanop afstand! Tine Schryvers en Hannah Eurlings tekenden hun eerste doelpunten van het seizoen voor OHL Women aan en zo werd het toch nog een aanvaardbare tennisscore 6-2.

Luister naar Sanne Schoenmakers (Standard) met dank aan Luc Calleeuw:

In Zulte tenslotte kwam regerend landskampioen RSC Anderlecht op bezoek met Tessa Wullaert die op het hoogste niveau in België begon bij de thuisploeg. In de eerste helft wist SV Zulte Waregem de schade te beperken maar na de rust werd de thuisploeg moedeloos. Tessa Wullaert zorgde bij haar terugkeer voor 6 bijna identieke goals, Tine De Caigny was 3 keer succesvol en Sakina Diki Ouzraoui trof 2 keer raak. 0-11, het is meteen de hoogste overwinning, grootste uitwinst en recordscore van het seizoen. Gaat iemand nog beter doen in deze competitie?

Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht) dribbelt zich voorbij Liesa Capiau (SV Zulte Waregem) en scoort voor vrouwelijk paars-wit! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In totaal werd er dus op de tweede speeldag 31 keer gescoord. Er vielen dit keer geen strafschoppen en we noteerden ook geen enkele rode kaart. Er waren 3 thuisoverwinningen voor KAA Gent Ladies, Club YLA en Standard, op 1 veld werden de punten gedeeld dat was in Sporting de Charleroi – Fémina White Star Woluwe en er was 1 uitoverwinning en daarvoor was RSC Anderlecht verantwoordelijk op bezoek bij SV Zulte Waregem, dat net als SC Eendracht Aalst Ladies op deze tweede speeldag niet tot scoren kwam.

De 3de speeldag werd vanwege het interlandvoetbal afgelast en verschoven naar eind januari 2021. De competitie hervat op vrijdag 2 oktober 2020 met Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht.

***Hieronder kan U nog eens alle doelpuntenmakers van de 2de speeldag bekijken:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe 1-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 83′ Lies Tambeur 0-1, 85′ Estelle Dessilly 1-1.

KAA Gent Ladies – SC Eendracht Aalst 3-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 19′ Lobke Loonen 1-0, 30′ Jasmien Mathys 2-0, 40′ Jolet Lommen 3-0.

Op zaterdag 5 september 2020:

Club YLA – KRC Genk Ladies 5-2 (rust: 2-0);

Doelpunten: 14′ Marie Minnaert 1-0, 18′ Nicky Van Den Abbeele 2-0, 46′ Charlotte Laridon 3-0, 51′ Marie Minnaert 4-0, 60′ Jorien Voets 4-1, 61′ Jorien Voets 4-2, 66′ Charlotte Laridon 5-2.

Marie Minnaert en Nicky Van Den Abbeele. Ze kwamen allebei over van KAA Gent Ladies naar Club YLA en ze scoorden ook beiden op de tweede speeldag! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Standard – OHL Women 6-2 (rust: 2-0);

Doelpunten: 6′ Sanne Schoenmakers 1-0, 38′ Sanne Schoenmakers 2-0, 55′ Sanne Schoenmakers 3-0, 68′ Noémie Gelders 4-0, 72′ Sanne Schoenmakers 5-0, 81′ Tine Schryvers 5-1, 84′ Davinia Vanmechelen 6-1, 85′ Hannah Eurlings 6-2.

Lola Wajnblum aan de bal voor Standard met Janne Geers (OHL Women) in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht 0-11 (rust: 0-2);

Doelpunten: 16′ Tine De Caigny 0-1, 45′ + 1′ Tine De Caigny 0-2, 52′ Tessa Wullaert 0-3, 63′ Tessa Wullaert 0-4, 68′ Tessa Wullaert 0-5, 79′ Sakina Diki Ouzraoui 0-6, 80′ Tine De Caigny 0-7, 83′ Tessa Wullaert 0-8, 85′ Sakina Diki Ouzraoui 0-9, 88′ Tessa Wullaert 0-10, 89′ Tessa Wullaert 0-11.

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de tweede speeldag:

RSC Anderlecht 2-6 (13-0);

KAA Gent Ladies 2-6 (6-0);

Club YLA 2-6 (7-2);

Standard 2-3 (6-4);

KRC Genk Ladies 2-3 (5-6);

SV Zulte Waregem 2-3 (2-12);

FWS Woluwe 2-1 (2-3);

Sporting de Charleroi 2-1 (2-4);

SC Eendracht Aalst 2-0 (0-5);

OHL Women 2-0 (2-9);

***De topschutters zijn:

6 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is na 2 speeldagen de topschutter in de Women’s Scooore Super League met 6 goals! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

4 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard)

3 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Jolet Lommen (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (Club YLA), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

2 goals:

Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Lies Tambeur (FWS Woluwe), Charlotte Laridon (Club YLA), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht);

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Noémie Gelders (Standard), Tine Schryvers (OHL Women), Hannah Eurlings (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Standard).

***Dit is het programma van de 3de speeldag op vrijdag 2 oktober 2020:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht (20u);

KAA Gent Ladies – FWS Woluwe (20u30);

Op zaterdag 3 oktober 2020:

Club YLA – SV Zulte Waregem (14u);

Standard – KRC Genk Ladies (14u);

Op zondag 4 oktober 2020:

OHL Women – SC Eendracht Aalst Ladies (18u);

***Dit is het programma van de 4de speeldag op vrijdag 9 oktober 2020:

RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies (20u);

Sporting de Charleroi – Club YLA (20u);

FWS Woluwe – Standard (20u30);

KRC Genk Ladies – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 10 oktober 2020:

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies (om 14u in het Regenboogstadion en rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports);

***Dit is het programma van de 5de speeldag op vrijdag 16 oktober 2020:

KAA Gent Ladies – Sporting de Charleroi (20u30);

Op zaterdag 17 oktober 2020:

Club YLA – RSC Anderlecht (14u);

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies (14u);

Standard – SV Zulte Waregem (14u30);

Op zondag 18 oktober 2020:

OHL Women – FWS Woluwe (18u);

Foto’s van alle wedstrijden van de 2de speeldag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share