Share

Op woensdag 9 september 2020 begon voor La New Team BS Brussels de Women’s Euro Winners Cup 2020 met een duel tegen BSC Mriya 2006 uit Oekraïne. Het werd een nipte nederlaag.

Morgane Moreaux van ASE De Chastre met een takcle in het zand van Navaré! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW)

Het team uit Oekräine kwam al vroeg op voorsprong via Myroslava Vypasniak maar Ana Lucia Correia zette met een dubbel eerst na een fout van de doelvrouw van BSC Mriya en vervolgens met een afgeweken schot het Belgische team op voorsprong (1-2). BSC Mriya 2006 bleef echter niet bij de pakken zitten en het draaide in de tweede periode via Taiisia Babenko (2-2) en Mariana Filipa Alves Rosa (3-2) de situatie opnieuw om in haar voordeel. Anaëlle Wiard, de speelster van SC Eendracht Aalst Ladies dat in de Women’s Scooore Super League uitkomt, maakte na een spannende derde periode kort voor tijd 3-3 gelijk. De wedstrijd leek op die manier nog op verlengingen te gaan uitdraaien maar een betwistbare strafschop een seconde voor tijd omgezet door Taiisia Babenko zorgde voor een eindstand van 4-3.

Mriya won uiteindelijk dankzij een strafschop in de slotseconden van Taiisia Babenko, hier gefeliciteerd door Myroslava Vypasniak (11)! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW)

In de andere wedstrijd van de namiddag won het Spaanse CFP Cáceres Femenino met 2-1 tegen Marseille Beach Team uit Frankrijk. Nerea Sánchez en Maria Herrero scoorden voor CFP Cáceres Femenino, Tiphanie trof raak voor Marseille Beach Team.

Ook in het tweede duel tussen het Spaanse CFP Cáceres Femenino (met de witte broeken) en Marseille Beach Team (in het geel) was het spannend! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW)

Op de tweede dag van de Women’s Euro Winners Cup speelt La New Team BS Brussels tegen het Spaanse CFP Cáceres Femenino met aftrap om 14 uur lokale tijd, 15 uur bij ons. In de andere wedstrijd speelt het Russische WFC Zvezda, de kampioen van 2018, tegen het Oekraïense BSC Mriya 2006.

U kan alles verder blijven volgen via:

Website Beachsoccer

Meer info over dit tornooi kan U ook nog vinden via:

Fb Belgian Beach Soccer

Herbekijk de wedstrijd BSC Mriya 2006 – La New Team BS Brussels via:

Beach Soccer TV / Beachsoccer.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share